REGULAMENTUL OFICIAL 

de organizare si desfasurare a concursului “Transmaraton, 2017″(Zeceton, Semimaraton, Maraton si Ultramaraton)

17 septembrie 2017, Transfagarasan

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ,,Transmaraton’’ (Zeceton, Semimaraton, Maraton si Ultramaraton) (denumita in cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociatia Padurea Copiilor, in parteneriat cu Asociatia CIA – Coaching In Alergare, Hospice Casa Sperantei si Asociatia Scoala de Valori, si are drept scop promovarea alergarii in aer liber, in orice conditii meteorologice.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (numit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.transmaraton.org , urmand a fi afisat si la locul de desfasurare a Competitiei.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI LOCUL DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia se va desfasura duminica, 17 septembrie 2017, pe Drumul National Transfaragarasan, intre Balea Cascada si Cabana Capra.

Pe durata concursului este permisa circulatia auto, insa conducatorii auto vor fi avertizati de catre Politia Rutiera cu privire la derularea competitiei si necesitatea reducerii vitezei.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea a III-a a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si doar persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii intrecerii si s-au inscris, in limita numarului maxim de locuri disponibile, pentru una din probele competitiei pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul http://transmaraton.org.

Atentie! Orice exceptie va fi analizata de catre organizatori, in baza istoricului participantului. In cazul mionorilor (cei care nu au implinit varsta de 18 ani pana la data competitiei), unul dintre parinti/tutore legal va contacta organizatorii pana cel tarziu la data de 5 septembrie 2017 in vederea obtinerii acordului de inscriere si pentru a furniza toate documentele necesare participarii minorului la competitie (declaratie pe proprie raspundere semnata si completata de parinte, adeverinta medicala etc). Fiecare minor, indiferent de performanta sportiva, va fi insostit pe traseu de catre unul din parinti/tutori legali pe parcursul intregului concurs.

Competitia va cuprinde 4 curse distincte:

 1. Zeceton
 2. Semimaraton
 3. Maraton
 4. Ultramaraton

Concurentii au dreptul sa se inscrie si sa participe doar la o singura cursa din cele patru pe care le cuprinde competitia.

Atentie! Din considerente de siguranta, concurentilor le este interzisa participarea la eveniment insotiti pe traseu de catre minori care nu au fost in prealabil acceptati ca participare de catre organizatori si inscrisi la competitie conform Regulamentului. In aceasta categorie sunt inclusi minori transportati in carucior, marsupiu sau alte dispozitive de sustinere sau insotire. In egala masura, concurentii nu pot fi insotiti pe traseu de animale de companie etc.

 

3.2. Traseul de concurs

 • Zeceton – Cabana Balea Lac – Cabana Capra (aprox. 10 km – coborare de la 2034m la 1585m)
 • Semimaraton – Cabana Balea Cascada – Cabana Capra (aprox. 21 km – 1050m diferenta pozitiva de nivel)
 • Maraton – Cabana Capra – Cabana Balea Cascada – Cabana Capra (aprox. 42 km – 2100m diferenta pozitiva de nivel)
 • Ultramaraton – Cabana Capra – Cabana Balea Cascada – Cabana Capra (aprox. 50 km – 3000m diferenta pozitiva de nivel)

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada – Cabana Capra, vor fi amplasate puncte de revitalizare unde concurentii se vor putea alimenta si hidrata; localizarea exacta a punctelor de hidratare va fi anuntata pe site pana la data competitiei.

Traseul va fi integral pe sosea. Pe timpul desfasurarii curselor, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Parasirea traseului de alergare stabilit poate duce la descalificarea concurentului. Data fiind periculozitatea zonei, concurentii sunt rugati in mod expres sa nu incerce scurtarea traseului sau adoptarea de trasee alternative.

3.3. Inscriere

Inscrierea participantilor se poate face prin completarea formularului de inscriere online, disponibil pe site-ul www.transmaraton.org

Prin completarea formularului, fiecare participant isi asuma calitatea de ambasador-fundraiser pentru una din cele 3 cauze partenere: Padurea Copiilor, Scoala de Valori sau Hospice Casa Sperantei.

Calitatea de ambasador-fundraiser presupune, suplimentar platii taxei de participare, strangerea de fonduri/donatii pentru cauza aleasa, pana la 17 septembrie 2017.

Dupa inscriere pe website, prin formularul pus la dispozitie, un reprezentant al cauzei alese va contacta parrticipantii cu mai multe detalii.

Din motive logistice si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat, dupa cum urmeaza:

 • Zeceton – 50 persoane
 • Semimaraton – 150 persoane
 • Maraton – 40 persoane
 • Ultramaraton – 30 persoane

Inscrierea ca ambasador-fundraiser se face in momentul completarii formularului de inscriere.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica limita de locuri pentru situatii exceptionale.
Locul 1 de la fiecare proba la Open Masculin si Open Feminin de la editia anterioara au loc asigurat peste numarul limita.
Limita minima de varsta pentru inscrierea participantilor este de 18 ani, impliniti pana la data de 16.09.2017. Competitia este deschisa tuturor sportivilor amatori.

In cazuri exceptionale organizatorii pot decide participarea unor persoane sub 18 ani. Persoanele in cauza vor lua legatura cu organizatorii evenimentului si vor stabili, de comun acord, daca istoricul sportiv al minorului permite participarea la una din probele evenimentului.

Participarea unui minor va fi conditionata de insotirea acestuia, pe toata durata desfasurarii evenimentului, de catre un parinte/tutore legal precum si o declaratie pe propria raspundere, semnata de insotitor inainte de Startul competitiei.

3.4. Taxa de participare

 • Zeceton – 150 lei/persoana
 • Semimaraton – 190 lei/persoana
 • Maraton – 220 lei/persoana
 • Ultramaraton – 250 lei/persoana

Taxa se achita de catre toti participantii.
Atentie! Neplata taxei de participare intr-un termen de maxim 5 (cinci) zile calendaristice de la data confirmarii inscrierii va duce la invalidarea inscrierii, pe site-ul oficial al competitiei locul de participare al neplatitorilor devenind vacant.
Taxa de participare se poate rambursa in valoare de 70% doar daca este trimisa o cerere catre organizatori cu cel putin 2 luni inainte de eveniment.

3.5. Declaratia pe propria raspundere

In zonele de ridicare kit-uri de participare, amplasate la Cabana Balea Cascada, respectiv Cabana Capra, toti concurentii vor depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la participarea la competitie, inclusiv cu privire la faptul ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.
Se mentioneaza expres ca este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a derularii evenimentului.
Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

3.6. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs

Concurentii vor participa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice din zona si in functie de data desfasurarii competitiei, precum si tinand cont de diferenta de altitudine parcursa. Se recomanda ca fiecare participant sa isi aduca haine de schimb, care vor putea fi transportate, din zona de start in zona de sosire, fie de catre insotitorii proprii, fie prin grija organizatorilor. Predarea echipamentului de schimb pentru zona de sosire se va face dupa sedinta tehnica.
Numerele si kit-ul de participare vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa confirmarea platii si depunerea declaratiei pe proprie raspundere, in ziua de sambata, 16 septembrie 2017, intervalul orar si locul exacte vor fi anuntate pe website-ul oficial.
Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata, pe deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile in permanenta.
Echipament obligatoriu:

 • incaltaminte sport
 • numar (dat de organizator)
 • haina de ploaie/ vant
 • sursa de lumina – lanterna, frontala etc. ce vor fi utilizate in mod obligatoriu la intrarea in tunel
 • vesta reflectorizanta si/sau alte insemne reflectorizante/culori vizibile pentru a fi vizibili pe carosabil

Echipament optional:

 • bidon cu apa de 0,5 litri sau alta sursa de hidratare, de exemplu camel-bag
 • telefon mobil (salvati numerele organizatorilor in telefon, dezactivati optiunea numar privat, verificati ca telefonul este incarcat)
 • fluier
 • batoane energizante si/sau geluri energizante

Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.
3.7. Start si limite de timp

 • Ultramaraton:, ora 7:00, cu 8 ore limita de timp.
 • Maraton: ora 07:00, cu 8 ore limita de timp.
 • Semimaraton: ora 10:00, cu 4 ore limita de timp.
 • Zeceton: ora 11:00, cu 2 ore limita de timp.

Pentru cursa de Ultramaraton vor exista doua puncte de verificare intermediare:

 • cabana Capra km 21 – ora 10:00 (3h de la start)
 • cabana Balea Cascada km 42 – ora 14:00 (7h de la start)

Concurentii de la cursa de Ultramaraton care nu reusesc sa treaca de aceste puncte in timpul de mai sus vor fi descalificati si opriti sa continue cursa. Atentie: continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa.

3.8. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul, pentru toate problele, se face in ordinea in care concurentii trec linia de sosire.

Cronometrarea cursei se va face electronic pe baza unui chip de unica folosinta primit in kitul de concurs. Nepurtarea chipului de catre un concurent duce la descalificarea acestuia. Va rugam, sa plasati chipul conform instructiunilor primite de la organizatori pentru a inlesni citirea acestuia si a evita descalificari datorate erorii de citire.

Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare cursa si categorie, dupa cum urmeaza:

Clasamente zeceton:

 • open: masculin si feminin

Clasamente semimaraton:

 • masculin: Open
 • masculin: 18-34 ani
 • peste 35 ani
 • feminin: Open
 • feminin: 18-34 ani
 • peste 35 ani

Clasamente maraton:

 • masculin: Open
 • masculin: 18-34 ani
 • peste 35 ani
 • feminin: Open
 • feminin: 18-34 ani
 • peste 35 ani

Clasamente Ultramaraton:

 • open: masculin si feminin

Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale.

3.9. Arbitrii de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor supraveghea desfasurarea cursei.

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de ”taiere” a traseului, concurentul va fi descalificat. Aceeasi sanctiune va fi aplicata si alergatorilor care nu respecta prevederile acestui regulament.

SECTIUNEA 4. ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie.

Premiile se vor stabili in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor acorda si premii surpriza oferite de catre organizatori. Pe langa premii, castigatorii vor primi si diplome.

Toti participantii vor primii medalii si dimplome de participare. Diplomele de participare vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site, dupa afisarea rezultatelor.

La sosire va exista un punct de alimentare si hidratare disponibil pentru toti participanti.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Conditii administrative (in timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Padurea Copiilor si a partenerilor sai.

Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt obligati sa se prezinte la cel mai apropiat punct al organizatorilor fie in zona de Start, Sosire, fie la un punct de alimentare, ori se pot adresa unui arbitru/insotitor de traseu pentru a anunta organizatorii despre acest abandon.

Competitia va beneficia de prezenta a doua ambulante (una pe partea nordica si una pe partea sudica), precum si de asistenta Serviciului Salvamont, pentru zonele in care ambulanta nu ar avea acces datorita specificului terenului.

5.2. Conditii administrative (inainte si dupa curse)

In preziua intrecerii, pana cel tarziu dupa sedinta tehnica, concurentul isi va pune lucrurile personale ce doreste sa fie transportate de catre organizatori in partea sudica a traseului (la Cabana Capra) intr-un sac sau intr-un alt bagaj personal, etichetat cu numele si numarul de concurs, pe care-l va depune in locul special indicat de catre reprezentantii organizatorilor, in vederea transportarii acestuia la zona de Sosire (Cabana Capra).

La terminarea cursei, concurentul isi va putea ridica lucrurile personale de la organizatori in baza numarului de concurs. Locul de depozitare va fi permanent supravegheat.

5.2. Conditii administrative (generale)

Concurentii sunt datori pe toata durata cursei sa protejeze mediul inconjurator, fiind interzisa oricarei persoane aruncarea de deseuri (ambalaje, lichide etc.) in alte locuri decat cele special amenajate sub sanctiunea descalificarii persoanei respective, afara de faptul ca aceasta va suporta rigorile legii.

In conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa data de 25 septembrie 2017, pe site-ul www.transmaraton.org

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Pentru alte informatii, ne puteti contacta prin e-mail la contact [at] transmaraton.org
Incercam, si de cele mai multe ori reusim, sa raspundem in timp util :)