Andreea Ciocanescu

Salutare, tuturor!

Pentru mine, anul 2017 a fost un an al schimbărilor.

A fost prima oară în viața mea când am ieșit în stradă să lupt pentru țara mea și pentru democrație. Și de atunci o fac cu îndârjire de fiecare dată când este nevoie.

A fost prima dată când mi-am învins dulcea comoditate și, împinsă de dorința de a face puțină mișcare, m-am înscris cu entuziasm într-o primă competeție sportivă. Și nu oricare, ci una care îmi va rămâne dragă pentru totdeauna – Transmaraton.

A fost prima dată când am ales să fac ceva mai mult pentru o cauză în care cred. O cauză care îmi aduce cea mai mare speranță că fiul meu și viitoarele generații au de ce să rămână în țară. Un proiect nobil ce încurajează tinerii extraordinar de talentați – Excepționalii.

“Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela) – este poate cel mai elocvent citat pentru a descrie Excepționalii.

Ajută-mă să dăm o șansă acestor adolescenți înzestrați, care vor duce mai departe schimbarea.
Pentru noi și pentru copiii noștri!

Vasile Tanasa

De cand am inceput sa alerg simt ca nu mai pot trai fara asta.

Daca vreo treaba importanta sau vreo accidentare ma impiedica sa alerg o perioada, ma simt neimplinit si nefericit.

Dar ma gandesc atunci la cei cu adevarat nefericiti, care nu numai ca nu pot alerga, dar nu pot nici macar sa mearga sau sa iasa din casa si imi dau seama ca in comparatie cu ei sunt foarte norocos.

Haideti impreuna, ca noi, cei care avem norocul sa putem merge si alerga, sa-i ajutam pe cei care au nevoie de ingrijire la domiciliu.
      Haideti sa donam pentru ca oamenii cu suflet de la HOSPICE Casa Sperantei sa le aline durerea celor suferinzi.

Ciprian Grecu

Cred că Mark Twain a spus: “Bunătatea poate fi văzută de către un orb și poate fi auzită de către un surd.”

Am ales să fiu FUNDRAISER pentru proiectul Excepționalii al Asociației Școala de Valori, din urmatoarele motive:

  • Pentru că ei se implică, au inițiativă și curaj;
  • Vor să facă ceva cu viitorul lor și nu așteaptă să facă altcineva ceva pentru ei;
  • Romania va “muri” fără tineri cărora să le pese de viitorul lor profesional, de ceea ce vor face în această țară, avem o nevoie DISPERATĂ de a investi în tinerii români;
  • În mediul de Business se simte deja cum resursa cea mai importantă – oamenii – este din ce în ce mai slab pregatită din punct de vedere profesional, fiind din ce în ce mai puțini doritori să muncească. Trebuie să investim în tineri, tineri care să-și dorească să fie independenți din punct de vedere financiar;
  • Dacă ai un copil și îl iubești, îți vei da seama ce vreau să zic;
  • Tinerii trebuie să fie susținuti pentru a se putea dezvolta, învața, evolua și trebuie să aibă modele pozitive de implicare;
  • Îmi doresc ca tinerii să aibă resurse suficiente pentru a se autodepăși, pentru a se dezvolta și pentru a face ceva bun în viață. Am ales să alerg 50Km la Transmaraton pentru a susține proiectul Excepționalii – 60 de tineri “schimbă-lume”.

    Hai să îi susținem împreună cu cât putem fiecare! Dacă vei considera ca 5 lei sunt suficienți, eu îți mulțumesc anticipat pentru ei.

Catalin Gabriel Dimu

Alergatul a devenit pentru mine un hobby anul trecut, iar anul acesta m-am hotărât să îl transform în obicei și să îmi antrenez voința și conștientizarea prin alergat. De asemenea, cred că se potrivește de minune și cu motto-ul “Cine îndrăznește câștigă” care, sincer să fiu, m-a inspirat în ultima perioadă.

De ce am ales să susțin proiectul Excepționalii, al Asociației Școala de Valori? Pentru că educația este acea fundație fără de care nu poți construi o casă “sănătoasă”.
Un alt citat care mă inspiră din ce în ce mai mult este cel al lui Confucius care spunea “Să citești și să nu întelegi e o pierdere de timp, dar să înțelegi și să nu citești este periculos.”

Aceasta este și motivația mea cea mai puternică, motivul pentru care mă implic în educație cât de mult pot: să știu că am contribuit activ la formarea unor tineri care au toate resursele, astfel încât să citească ceea ce au nevoie și în același timp să înțeleagă ceea ce citesc și să folosească proactiv informația pentru dezvoltarea lor.

Cred în tinerii ambițioși, cred într-o Românie mai educată. Dacă și tu crezi, oprește-te o secundă și oferă. Contribuie la schimbare, fii parte din ea!

Cristi Farcas

Alerg de 5 ani. Alerg pentru că este sănătos, alerg pentru că sportul este un stil de viață. Mă antrenez săptămânal și încerc să nu îmi ies deloc din formă.

Legătura mea cu Transmaraton este destul de veche și are o istorie bogată. Am avut plăcerea să iau parte la cursă în 2013, însă nu ca alergător, ci în calitate de „reporter”, când am și realizat un material video cu interviuri ale participanților și am încercat să surprind atmosfera de pe Transfăgărășan. După asta, am fost și voluntar pe bicicletă, având rolul de a ghida alergătorii. O experiență foarte tare!

Anul acesta mă întorc la Transmaraton în dublă calitate: de alergător și de susținător al Asociației Școala de Valori. M-a atras foarte mult proiectul Excepționalii și simt că merită să mă implic în cursă și să dau o mână de ajutor adolescenților care speră la o educație mai bună.

Susține-mă și tu cu un gând, cu un gest frumos, ca eu să pot alerga cu succes cei 21 de kilometri pe care mi i-am propus!

Aleargă pe cea mai frumoasă șosea din lume

REZERVA-TI LOCUL ACUM