Manager de proiect

Raluca Popescu
+4 0799724233
raluca.popescu@principesa.ro

OP12 CP327, Sector 1, București, România

Raspandeste vestea!

Da share prietenilor tai.

Investim în viitorul artistic al României!

19.04 %
Stransi: 9518 RON
Tinta: 50000 RON

30 de burse pentru Tinere Talente

De 10 ani dezvoltăm la nivel național programul Tinere Talente care oferă burse, mentorat și oportunități de promovare pentru tinerii talentați care provin din familii cu venituri reduse și riscă să-și abandoneze cariera artistică din cauza lipsurilor materiale și financiare.

”Nu e de ajuns ca o țară să dea talente, ea trebuie să știe a le ține vii” Nicolae Iorga

România pierde în fiecare an talente. Tinerii talentați din familii cu venituri mici care urmează, adeseori cu rezultate remarcabile, o instituție de învățământ cu profil artistic, se află în imposibilitatea de a se dezvolta în acest mod și, astfel, nu au șanse reale de afirmare. Este un efort financiar pe care familiile acestora nu și-l pot permite astfel încât copiii lor să-și mențină sau dezvolte nivelul performanței.

Mai mult, țara noastră se confruntă cu o slabă pregătire a noii generații de artiști, comparativ cu mediul internațional. La nivelul ciclului primar și gimnazial nu există profesori de specialitate, iar liceele și universitătile de profil oferă o pregătire relativ slabă, neconectată sedative drugs culturală actuală, cauzată și de lipsa de experiență internațională a profesorilor.

Alergăm la Transmaraton pentru a susține 30 de tineri talentați cu burse. Prin intermediul acestui program, ei vor avea oportunitatea să se dezvolte atât pe plan artistic cât și personal. Performanța, indiferent de domeniu, înseamnă multă muncă, efort susținut și talent. Dar, cel mai mult, înseamnă dăruire. Să le oferim șansa să reprezinte cu succes România pe scena artistică a lumii.

Ce am făcut până acum?

  • 300 de tineri artiști români, care provin din familii cu venituri mici, au beneficiat de burse. Dintre aceștia, unii au ajuns să aibă o carieră artistică de succes la nivel internațional, iar alții activează în institutții culturale de profil.
  • au fost organizate peste 180 de expoziții de artă individuale sau de grup, 175 de recitaluri de muzică clasică, 85 de sesiuni de mentorat cu artiști, profesori sau consultanți culturali.
  • au fost câștigate 125 de premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat, reprezentând cu mândrie programul Tinere Talente și devenind ambasadori culturali ai României.

Ce ne propunem?

Din dragoste pentru România, susținem și promovăm tinerii artiști cu posibilități financiare reduse să-și atingă potențialul în domeniul muzicii și artelor vizuale. Timp de un an, aceștia participă la masterclass-uri și mentorate de profil, merg în tabăra de creație, se pregătesc și participă la concerte și expoziții organizate în cadrul programului pentru promovarea talentului lor. În total, programul oferă peste 5.000 de ore de învățare și dezvoltare pentru cei 30 de bursieri.

Și tu poți susține un tânăr talentat să-și atingă potențialul!

Participanți