Manager de proiect

Cristina Pascanu
+4 0747010840
comunicare@padureacopiilor.ro

Str. Sarmizegetusa nr. 4, et. 1, interfon: 002, cod poștal: 030192, sector 3, București, România

Raspandeste vestea!

Da share prietenilor tai.

Pădurea Copiilor – Formăm Comunități, Creștem Păduri!

1.58 %
Stransi: 630 RON
Tinta: 40000 RON

Pădurea Copiilor, un proiect despre oameni și păduri!

Ce au în comun pădurea și copiii?
Se spune că primii 7 ani din viață sunt vitali pentru orice copil, la fel e și cu pădurea! Pădurea are nevoie de cel puțin 7 ani de îngrijiri și completări pentru a intra pe drumul cel bun ce se finalizează cu o pădure.

Așa că la noi, la Pădurea Copiilor, împăduritul începe cu mult timp înainte de a spune că facem o pădure! Începem cu găsirea locației, continuăm apoi cu realizarea unui proiect tehnic și a documentelor juridice, apoi continuăm neaoș cu o plantare stopită din plin cu fasole la ceaun ca să meargă plantarea voluntarilor strună și după, încăpățânați nevoie mare, ne punem să avem grijă de ea, cu prașile, mulciri și completări! Dar tot timpul cât trudim ținem cont de oamenii pe lângă care cresc pădurile noastre. Așa am ajuns noi să împădurim în 4 județe ale Regiunii Sud-Muntenia și să educăm și să lucrăm cu 8 comunități locale ca să îngrijim și creștem aceste păduri!

Munca noastră cea mai grea e cea cu oamenii, dar pădurea crește an de an și asta ne dă putere să continuăm. Vrem ca în următorii 10 ani să avem păduri în 100 de comune din zona fostului Codru al Vlăsiei! De aceea avem nevoie de tine, ca să alergi pentru pădure, de prietenii tăi care să doneze pentru împăduriri și de tot ajutorul pe care-l poate da orice suflet de român, frate cu Codrul!
P.S:  Până acum, la primele 6 ediții, am strâns 170.000 de lei, adică susținere pentru ca 4 hectare și jumătate de terenuri degradate să prindă viață prin împădurire, reprezentând 7,5% din pădurile la care lucrăm deja din 2007.

Alergătorii noștri – fundraiseri ne susțin și spun că: ” Ale(r)g să împăduresc pentru că așa simt și că reprezintă ceva în care eu cred. Pădurea Copiilor a fost și rămâne un proiect de suflet și care are nevoie de susținerea și participarea noastă pe termen mediu și lung. Cum copacii nu doar se plantează, ci ei trebuiesc și îngrijiți ulterior, așa și implicarea noastră, a voluntarilor/susținătorilor necesită continuitate și constanță.” Claudia Pădureanu alergător-susținător-voluntar Pădurea Copiilor.

Echipa Pădurea Copiilor

Participanți

Adelina Dalia Valoschi
Adelina Dalia Valoschi semimaraton
0 %
0 RON
Tinta: 500 RON
ALEX NICA
ALEX NICA maraton
0 %
0 RON
Tinta: 2000 RON
Bela Gaspar
Bela Gaspar maraton
0 %
0 RON
Tinta: 5000 RON
Casandra Prislopan
Casandra Prislopan zeceton
0 %
0 RON
Tinta: 1000 RON
Cezara Ardelean
Cezara Ardelean ultramaraton
17 %
170 RON
Tinta: 1000 RON
Fidan Căploiu
Fidan Căploiu zeceton
0 %
0 RON
Tinta: 1000 RON
Lorena Bărbuleanu
Lorena Bărbuleanu ultramaraton
36 %
360 RON
Tinta: 1000 RON
Mircea Codica
Mircea Codica ultramaraton
10 %
100 RON
Tinta: 1000 RON
Roxana Crețu
Roxana Crețu zeceton
0 %
0 RON
Tinta: 1000 RON
Vlad Tanasa
Vlad Tanasa maraton
0 %
0 RON
Tinta: 500 RON