Manager de proiect

Teodora Pălărie
+4 0735854169
comunicare@padureacopiilor.ro

Str. Sarmizegetusa nr. 4, et. 1, interfon: 002, cod poștal: 030192, sector 3, București, România

Raspandeste vestea!

Da share prietenilor tai.

Pădurea Copiilor – Formăm Comunități, Creștem Păduri!

52.72 %
Stransi: 23725 RON
Tinta: 45000 RON

Forest School – Copiii Padurii

Copiii sunt cea mai valoroasă moștenire pe care o lăsăm lumii!

În amprenta pe care ne-o punem asupra copiilor, educația joacă un rol la fel de important ca genetica. Utilizarea digitalizării produce mari progrese în educație însă deconectează omul de natură, afectând capacitatea noastră de a ne adapta la condițiile externe și extreme – condiții de care ne vom lovi din ce în ce mai mult în viitorul apropiat!

Pentru a reface legătura omului cu mediul, în anii ’50, în Danemarca și Suedia a început o nouă preocupare pentru reconectarea copiilor cu natura, preocupare care a luat forma unui nou model pedagogic denumit Forest School. Conceptul are la bază învățarea unor abilități sociale și informații despre natură, prin activități în aer liber. În aceste țări, modelul Forest School a fost introdus în curricula preșcolară.

În România anului 2019, Școală Altfel pune bazele realizării unor activități educaționale outdoor, Pădurea Copiilor primind solicitări din partea multor instituții de învățământ de a acomoda grupuri de copii de toate vârstele.

Prin Forest School – Copiii Pădurii ne dorim să dezvoltăm o curriculă care să includă mai multe activități eduaționale în aer liber, nu doar o zi în Școala Altfel, activități recurente pe parcursul a minim 3 luni, care să asigure un context unic de învățare și reconectare cu natura. Curricula va fi testată în 3 comunități în care Pădurea Copiilor își desfășoară activitățile de împădurire. În fiecare comunitate vom implica clase în programul educațional Forest School și vom avea și clase-martor (copii care nu parcurg programul educațional), pentru a testa nivelul de independența și adaptabilitate al copiilor ce parcurg programul educațional și al celor care nu fac parte din acesta.

Programul educațional va fi testat în anul școlar 2019-2020 și, ulterior testării, ne propunem extinderea lui la nivel regional și național.

Căutăm 60 de oameni inimoși care să transforme supraomenescul alergării pe Transfăgărășan în omenia șansei educării tinerilor noștri pentru a devenii adevărați custozi ai naturii!

Participanți