Manager de proiect

Teodora Pălărie
+4 0735854169
comunicare@padureacopiilor.ro

Str. Sarmizegetusa nr. 4, et. 1, interfon: 002, cod poștal: 030192, sector 3, București, România

Raspandeste vestea!

Da share prietenilor tai.

Pădurea Copiilor – Formăm Comunități, Creștem Păduri!

0 %
Stransi: 0 RON
Tinta: 45000 RON

Forest School – Copiii Padurii

Copiii sunt cea mai valoroasă moștenire și amprentă pe care o lăsăm lumii! Pentru ca influența no-astră să rămână una pozitivă, educația joacă un rol la fel de important ca genetica. Digitalizarea și tehnologia au tendința de a rupe legăturile dintre om și natură, cu grave consecințe asupra capacității omului de a se adapta la condițiile externe și extreme – condiții de care ne vom lovi din ce în ce mai mult în viitorul apropiat!

Anii ’50 au adus în Danemarca și Suedia o nouă preocupare pentru reconectarea omului cu natura, preocupare care a luat forma unui nou model pedagogic denumit Forest School. Conceptul are la bază învățarea unor abilități sociale și tehnice prin activități în aer liber. În aceste țări, acest model a fost introdus în curricula pre-școlară.

În România anului 2019, Școală Altfel creează premizele realizării unor activități educaționale out-door, Pădurea Copiilor primind solicitări din partea multor instituții de învățământ de a acomoda grupuri de copii de toate vârstele.

Prin Forest School – Copiii Pădurii ne dorim să dezvoltăm o curriculă care să includă mai multe activități eduationale în aler liber, nu doar o zi în Școala Altfel, activități recurente pe parcursul a minim 3 luni, care să creeze un context unic de învățare și reconectare cu natura.

Curricula va fi testată în 3 comunități în care Pădurea Copiilor își desfășoară activitățile de împădurire. În fiecare comunitate vom implica clase în programul educațional Forest School și vom avea și clase-martor (copii care nu parcurg programul educațional), pentru a testa nivelul de independența și adaptabilitate al copiilor ce parcurg programul educațional și al celor care nu fac parte din acesta.

Programul educațional va fi testat în anul școlar 2019-2020 și, ulterior testării, ne propunem extin-derea lui la nivel regional și național.

Căutăm 60 de oameni inimoși care să transforme supra-omenescul alergării pe Transfăgărășan în omenia șansei educării tinerilor noștri pentru a devenii adevărați custozi ai naturii!