Incredibil ce vrea sa faca acest tanar pe 8 Septembrie! …Sfaturi de la cei mai activi fundraiseri – partea a 2-a

Suntem foarte aproape de depasirea unei noi borne in cadrul Transmaraton 2013, respectiv 20.000 RON stransi pentru cele 3 proiecte sprijinite de catre participanti. Continuam cu sfaturi utile de la top fundraisers…

Daniel Mereuta


Din pacate, consider ca anul acesta – in comparatie cu anul trecut – merge destul de greu, cel putin deocamdata. E drept insa ca m-am apucat mai din vreme si din ce am observat varful se atinge inainte de eveniment.

Strategia mea pentru anul asta este sa o iau gradual, am inceput din vreme dar nu foarte intens, doar cateva mail-uri si postari pe retelele sociale, planuiesc urmatoarele actiuni in continuare:

utilizare retele sociale, Facebook-ul functioneaza in continuare; ca noutate anul acesta am postat un mesaj si pe Linkedin, nu am avut inca rezultate foarte bune (doar un singur donator), dar o sa continui.

– daca sunt fundraiseri care au cunostinte in strainatate sau cetateni straini,eu personal am observat ca sunt mult mai obisnuiti cu astfel de cauze si, prin urmare, se implica si au si disponibilitati financiare mai mari. Am sa caut sa gasesc calea cea mai buna pentru a ajunge la ei (e unul din motivele pentru care am ales Linkedin)

– in august va fi ziua mea de nastere si imi voi ruga toti colegii si prietenii sa contribuie la strangerea de fonduri, sa nu cumpere cadouri inutile. Intentionez sa folosesc cat mai mult aceasta oportunitate, de asta inca mi-am si “conservat” actiunile

– imi voi personaliza semnatura de la contul de e-mail de business cu link-ul catre pagina de fundraising

– ma gandesc la o tombola pentru toti cei care doneaza (cu premii simbolice: carti, tricoul de la maraton etc)

In final, ca un sumar al principalelor directii:
– folosirea extinsa a retelelor sociale (ex: Linkedin)
– adresarea cercului profesional (nu numai personal)
– capitalizarea zilei de nastere
– co-interesarea cu un premiu

Il puteti sustine in continuare pe Daniel Mereuta, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=822661ecfce4ba1c0216cb02288bdc0d134c7ed0


Gabi Verzea

Gabriel Verzea
Pana acum am folosit ca platforma de “advertising” Facebook-ul. Am incercat sa atrag atentia asupra postului intr-un mod un pic amuzant, prin frazele-capcana atat de folosite in ziua de astazi in media, de genul:
Incredibil ce vrea sa faca acest tanar pe 8 Septembrie! Tu ce vei face?
Vezi aici cine se mai plimba pe Transfagarasan!
Cum poti sa vizitezi Transfagarasanul daca nu ai masina.
Senzational! Afla primul ce se va intampla pe 8 Septembrie! Aceasta stire ii va interesa pe toti cei care au bani in banca, si nu numai!

Informatiile din link, in schimb, devin serioase si incearca sa prezinte evenimentul caritabil ca o oportunitate pe care o avem toti de a face ceva si pentru ceilalti.

Offline, de cate ori am avut ocazia, am adus evenimentul in discutiile cu prietenii sau colegii, si le-am oferit mai multe detalii.

Alte idei pe care vreau sa le mai pun in aplicare pentru strangerea de fonduri:
– sa creez awareness in cadrul corporatiei in care lucrez, poate cu ajutorul HR-ului, si sa ofer colegilor de munca ocazia de a fi colegi si in aceasta cursa
– sa rog cativa membri ai familiei si prieteni apropiati sa sustina cauza prin share-uri sau mesaje personale catre prietenii lor.

Il puteti sustine in continuare pe Gabi Verzea, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=782eebed5622b879a75b79ea8e264affdc093c18


Adrian Soare

Adrian Soare
Iata pe scurt ce am folosit pana acum:
– Am pus un anunt pe facebook in care am povestit pe scurt de ce alerg, ce s-a intamplat de cand m-am apucat de alergat si faptul ca cei care ma urmaresc ma pot sprijini donand pentru cauza pe care am ales-o.
– Am trimis personal mesaje catre prieteni apropiati spunandu-le despre proiect si rugandu-i sa doneze.

Urmeaza un articol despre acest subiect pe blog (www.succesdublu.ro) si ma gandesc sa ofer niste bonusuri la seminariile pe care le tin pentru cei care participa cu donatii sau dau mai departe mesajul.

Il puteti sustine in continuare pe Adrian Soare, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=8ac22d689795f21f3709bae21092ac1c31dab081Eliza Angeli Cosman

Eliza Angeli Cosman
Ce si de ce a mers?
1. Una dintre cunostiintele care au oferit banuti are unul dintre parinti bolnav in stadiu terminal – aici impactul emotional a fost direct, din pacate.
2. Prietenii si apropiatii care au participat cred ca au facut-o atat pentru a ma sustine personal, cat si pentru sustinerea cauzei pe care o transmit – intr-o actiune pe care nu am mai incercat-o pana acum (cea de strangere fonduri).

3. Eu sunt o persoana care crede in faptul ca “mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste poamana”. Colegii de la serviciu sunt obisnuiti sa primeasca de la mine diverse articole pe subiecte generice – de exemplu:
· Harvard Business review,
· Ted talks,
· „am mers la alergare la Herculane – sa vedeti ce zona frumoase avem in tara noastra”,
· „haideti in echipa firmei noastre la Prima Evadare”,
· „sa facem rastel de biciclete ingradit in fata cladirii!”,
· „vedeti ca vine Andrei Rosu vineri dimineata sa ne vorbeasca o ora – el este asa, face asa, blogul lui este asta, s.a.m.d.”

Intr-un fel, intretin o comunicare activa pe subiecte “mai” non profesionale in mediul de la job – iar cand am transmis acest mesaj participativ, raspunsul de sustinere simt ca a venit in baza unei relatii de incredere si respect cladita de mai multa vreme in sufletele colegilor.

Maini intinse sunt peste tot, povesti la fel – eu cred ca tine de fiecare dintre noi sa aducem “acel ceva” care face diferenta…

O puteti sustine in continuare pe Eliza Angeli Cosman, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=38fa6703736a8f3acc75a697d4b456f86b56864b