Info participanti

 

[for the English info, click here]

Draga transmaratonist,

Ne despart cateva zile de Proenzi® Transmaraton – editia a 8-a si suntem incantati ca ne vom intalni la altitudine, pe cea mai frumoasa sosea din lume!

Impreuna cu sponsorii si partenerii nostri, echipa Transmaraton (project managers si peste 50 de voluntari) va face tot posibilul ca experienta ta pe Transfagarasan sa fie una extraordinara si memorabila.

Pentru astazi, ti-am pregatit cateva informatii, care sa te ajute sa aduci la startul evenimentului cea mai relaxata versiune a ta…

PROGRAMUL.
Sambata 14 septembrie

 • 16:30-21:30 – Predare (super)kituri* pentru toate probele @ Cabana Capra.
 • 20:00-20:45 – Sedinta tehnica pentru toate probele @ Cabana Capra.
 • 20:00 – ultimul participant – CINA FESTIVA** (delicioasa), hidratare si foc de tabara (daca permite vremea…) @ Cabana Capra.
* La ridicarea (super)kitului de participare ar ajuta sa aduci scrisoarea de confirmare completata si semnata (cea pe care ai primit-o dupa inscriere, pe email); daca nu o mai ai, iti dam noi un exemplar, cand ridici (super)kitul.

** Daca doresti sa fii alaturi de noi, dar nu ai achitat online taxa de participare (30 RON), o poti face la fata locului.

Duminica 15 septembrie

 • 08:00-09:15 — Predare (super)kituri treizeciton (30 km), semimaraton (21 km) si zeceton (10 km) @ Cabana Balea Cascada.
 • 06:30-16:30 — Desfasurare curse***
 • 15:45 — Festivitate de premiere – toate probele @ Cabana Capra
 • 12:00-17:00 — Pasta Party (cu muzica, masaj etc.) pentru TOTI participantii (indiferent de proba, religie, sex, uzura articulara)!

*** Toate cursele se vor desfasura duminica, 15 septembrie, pe Transfagarasan (100% asfalt), cu startul / timpul limita dupa cum urmeaza:

 • Zeceton (10 km): zona Balea lac, in parcarea de langa intrarea in tunel) ora 10:30 / timp limita 2 ore
 • Semimaraton (21 km): parcarea din fata cabanei Balea Cascada/ ora 09:30 / timp limita 4 ore
 • Treizeciton (30 km): zona Balea lac, in parcarea de langa intrarea in tunel / ora 10:30 / timp limita 6 ore
 • Maraton (42 km): parcarea din fata cabanei Capra / ora 6:30 / timp limita 8 ore
 • Ultramaraton (50 km): parcarea din fata cabanei Capra / ora 6:30 / timp limita 8 ore

CAUZE. Iti multumim pentru efortul de a sustine proiectele partenerilor nostri,Padurea CopiilorScoala de Valori sau HOSPICE Casa Sperantei.

Cu sprijinul tau, am reusit sa strangem, din 2012 pana in prezent, peste 1.000.000 RON – transpusi in paduri plantate si aduse la maturitate, copii exceptionali cu acces la programe de educatie nonformala si sute de pacienti care au primit ingrijire paliativa gratuita si de calitate. Link-urile de donatii vor ramane active pana la finalul lunii septembrie, deci familia, prietenii sau colegii care te apreciaza iti vor putea sprijini cauza in care crezi.

TRANSPORT. Una dintre cele mai frecvente intrebari primite de echiopa noastra este, pe buna dreptate: “cum ajung de la finish la start / la hotel, pentru a imi lua masina?”. Din experienta editiilor anterioare, te asiguram ca nu vei ramane abandonat(a) pe Transfagarasan. Fie ca te vei “lipi” de una dintre multele masini care se vor intoarce de la Capra la Balea (Lac sau Cascada), fie ca te vei imbarca intr-unul dintre cele doua microbuze 8+1 ale organizatorilor.

VREMEA. Chiar daca evenimentele de alergare vor avea loc exclusiv pe sosea, iti (re)amintim ca te vei afla la munte, la altitudine. In precedentele 6 editii, vremea a tinut cu noi, dar pentru anul acesta prognoza este 3-16 grade,cu precipitatii. Deci pregateste-te pentru conditii meteo nefavorabile si aminteste-ti ca “nu exista vreme rea, ci doar echipament neadecvat” :).

Gasesti recomandari in sectiunea REGULAMENT.

TUNELUL. Indiferent de proba aleasa, vei alerga (cel putin o data) prin cel mai lung tunel rutier din Romania (aproximativ 1 km). Trecerea de la lumina la semi-intuneric presupune cateva secunde de adaptare, asa ca iti recomandam prudenta, folosirea unei surse de lumina si alergarea pe trotuarul disponibil (doar) pe partea dreapta a drumului (sensul de mers catre Capra). Atentie si la alergatorii care vor veni din sensul opus.

ECOLOGIE. In fiecare an lasam Transfagarasanul asa cum il gasim (sau chiar mai curat). Pentru asta, avem nevoie de ecologistul din tine, care pastreaza ambalajele si le arunca in locurile special amenjate (in zona punctelor de hidratare sau la start / finish).

ALIMENTARE. Iti oferim puncte de hidratare / alimentare la fiecare 5-6 kilometri. Deci ramane la latitudinea ta daca doresti sa iei cu tine o sursa de hidratare si diverse rontaieli.

PERICOLE! Pe parcursul evenimentului va exista asistenta din partea politiei locale, insa traficul NU va fi inchis circulatiei. Alergarea se va face cat mai aproape de marginea soselei si se vor respecta regulile de circulatie pentru pietonii aflati pe carosabil. Asigurati-va bine cand decideti sa traversati. Alte pericole (cu sanse scazute de a se intampla) pot consta in: caderi de pietre, intalnirea unor animale salbatice (ursi, vulpi sau, uneori, soferi dubiosi).

TELEFON UTIL. Daca ai vreo problema pe Transfagarasan (o accidentare care necesita interventia ambulantelor prezente la start / finish, etc.), foloseste,inainte de 112, acest numar (al organizatorilor): 0744.670.000.

RECOMANDARI. Oricat ai fi de experimentat, vei gasi, cu siguranta, informatii utile in REGULAMENT si in PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI.

Daca ai intrebari sau nelamuriri, te invitam sa iei legatura cu noi (reply la acest email si/sau la sedinta tehnica).

Pe foarte curand,

Echipa Proenzi® Transmaraton
(…bucuroasa sa organizeze cel mai frumos eveniment de alergare din Romania)