Regulament

For english version click here!

REGULAMENTUL OFICIAL de organizare si desfasurare a concursului “Transmaraton, 2019″(Zeceton, Semimaraton, Treizeciton, Maraton si Ultramaraton) – 15 septembrie 2019, Transfagarasan

Sectiunea 1. Organizatorii si regulamentul oficial al competitiei

Competitia ,,Transmaraton’’ (Zeceton, Semimaraton, Treizeciton, Maraton si Ultramaraton) (denumita in cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociatia Coaching in Alergare, in parteneriat cu Asociatia Padurea Copiilor, Hospice Casa Sperantei si Fundația Regală Margareta a României , si are drept scop promovarea alergarii in aer liber, in orice conditii meteorologice.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (numit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.transmaraton.org, urmand a fi afisat si la locul de desfasurare a Competitiei.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

Sectiunea 2. Perioada si locul de desfasurare a competitiei

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:

Competitia se va desfasura duminica, 15 septembrie 2019, pe Drumul National Transfaragarasan, intre Balea Cascada si Cabana Capra.

Pe durata concursului este permisa circulatia auto, insa conducatorii auto vor fi avertizati de catre Politia Rutiera cu privire la derularea competitiei si necesitatea reducerii vitezei.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea a III-a a prezentului Regulament.

Sectiunea 3. Mecanismul competitiei

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei

Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si doar persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii intrecerii si s-au inscris, in limita numarului maxim de locuri disponibile, pentru una din probele competitiei pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul http://transmaraton.org. Orice exceptie va fi analizata de catre organizatori, in baza istoricului participantului si doar cu acordul parintilor si insotiti de catre unul dintre acestia.

Competitia va cuprinde 5 curse distincte:

  1. Zeceton (aprox. 9 kilometri)
  2. Semimaraton (aprox. 22 kilometri)
  3. Treizeciton (aprox. 34 kilometri)
  4. Maraton (aprox. 44 kilometri)
  5. Ultramaraton (aprox. 53 kilometri)

Concurentii au dreptul sa se inscrie si sa participe doar la o singura cursa din cele pe care le cuprinde competitia.

3.2. Traseul de concurs. Puncte de alimentare

 • Zeceton. Balea Lac (parcarea de langa intrarea in tunel) – Cabana Capra (aprox. 9 km – coborare de la 2034m la 1585m)
 • Semimaraton. Cabana Balea Cascada – Cabana Capra (aprox. 22 km – 1050m diferenta pozitiva de nivel)
 • Treizeciton. Balea Lac (parcarea de langa intrarea in tunel) – Cabana Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra (aprox. 34 de kilometri – 1050m diferenta pozitiva de nivel)
 • Maraton. Cabana Capra – Balea Lac – Cabana Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra (aprox. 44 km – 2100m diferenta pozitiva de nivel)
 • Ultramaraton. Cabana Capra – Punct de hidratare situat la jumatatea distantei dintre Cabana Capra si Cabana Balea Lac (aprox. 4.5 kilometri de la start) – Cabana Capra – Bala Lac – Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra (aprox. 53 km – 3000 m diferenta pozitiva de nivel)

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada – Cabana Capra vor fi amplasate puncte de revitalizare, unde concurentii se vor putea alimenta si hidrata; localizarea acestora este:

 • P1. Cabana Balea Cascada (exclusiv pentru cursele de treizceiton, maraton si ultramaraton), la iesirea din parcarea complexului, in zona de Start a cursei de Semimaraton.
 • P2. (aproximativ) La jumatatea distantei dintre Cabana Balea Cascada si Cabana Balea Lac (6 km fata de urmatorul / precedentul punct)
 • P3. Balea Lac – pe partea dreapta a sensului de urcare de la Cabana Balea Cascada la Balea Lac, in parcarea de dinaintea zonei de chioscuri.
 • P4. (aproximativ) La jumatatea distantei dintre Cabana Balea Lac si Cabana Capra (4.5 km fata de urmatorul / precedentul punct), pe partea dreapta a sensului de coborare catre Cabana Capra.
 • P5. Cabana Capra, in zona de Sosire.

Traseul va fi integral pe sosea. Pe timpul desfasurarii curselor, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Parasirea traseului de alergare stabilit poate duce la descalificarea concurentului. Data fiind periculozitatea zonei, concurentii sunt rugati in mod expres sa nu incerce scurtarea traseului sau adoptarea de trasee alternative.

3.3. Inscriere. Participare la fundraising

Inscrierea participantilor se poate face prin completarea formularul de inscriere online, disponibil pe site-ul www.transmaraton.org.

Prin completarea formularului, fiecare participant isi asuma calitatea de ambasador-fundraiser pentru una din cele 3 cauze partenere: Padurea CopiilorFundația Regală Margareta a României  sau Hospice Casa Sperantei.

Calitatea de ambasador-fundraiser presupune, suplimentar platii taxei de participare, strangerea de fonduri/donatii pentru cauza aleasa, pana la 15 septembrie 2019. Dupa inscriere, un reprezentant al cauzei alese va contacta fiecare participant, pentru a oferi detalii si sprijin in procesul de strangere a fondurilor.

Inscrierea ca ambasador-fundraiser se face in momentul completarii formularului de inscriere.

Din motive logistice si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat, dupa cum urmeaza:

 • Zeceton – 50 persoane
 • Semimaraton – 150 persoane
 • Treizeciton – 40
 • Maraton – 30 persoane
 • Ultramaraton – 30 persoane

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica limita de locuri pentru fiecare dintre probe.

Participantii care au obtinut la editia precedenta locul 1 (Open Masculin si Open Feminin), la oricare dintre probe, au loc asigurat peste numarul limita si isi pot alege proba la care doresc sa participe, cu respectarea celorlalte conditii de participare mentionate in prezentul regulament.
Competitia este deschisa tuturor sportivilor amatori, iar limita minima de varsta pentru inscrierea participantilor este de 18 ani, impliniti pana la data de cursei (inclusiv).

In cazuri exceptionale organizatorii pot aproba participarea unor persoane sub 18 ani. Persoanele in cauza vor lua legatura cu organizatorii evenimentului, care vor decide daca istoricul sportiv al minorului permite participarea la una din probele evenimentului.

Participarea unui minor va fi conditionata de prezentarea unui ceritificat medical care sa ateste faptul ca participantul minor este apt pentru efort de durata si de insotirea acestuia, pe toata durata desfasurarii evenimentului, de catre un parinte/tutore legal precum si de o declaratie pe propria raspundere, semnata de insotitor inainte de Startul competitiei.

3.4. Taxa si kit de inscriere. Conditii rambursare

Taxa de participare are acelasi nivel pentru oricare dintre probele evenimentului si depinde de momentul inscrierii, respectiv:

 

 • 220 de RON, pana la data de 30 mai 2019 (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.
 • 250 de RON, pentru inscriere pana la data de 15 septembrie 2019 (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.

Taxa se achita de catre toti participantii.

Atentie! Neplata taxei de participare intr-un termen de maxim 5 (cinci) zile calendaristice de la data confirmarii inscrierii va duce la invalidarea inscrierii, pe site-ul oficial al competitiei locul de participare al neplatitorilor devenind vacant.

Taxa de participare se poate rambursa in baza unei cereri trimise catre organizatori, dupa cum urmeaza:

 • 90% din taxa, daca cererea este trimisa pana la data de 16 iulie 2019 (inclusiv).
 • 70% din taxa, daca cererea este trimisa pana la data de 16 august 2019 (inclusiv)

Dupa data de 15 august 2019 (inclusiv), taxa de participare nu se va mai rambursa.

Cererea de rambursare trebuie sa contina urmatoarele elemente:

 • Nume/Prenume
 • Adresa de e-mail folosita in formularul de inscriere
 • Numarul de telefon
 • Proba la care este inscris participantul

Kitul de participare include numarul de concurs, chip-ul de cronometrare si cadouri din partea sponsorilor si partenerilor evenimentului.

3.5. Declaratia pe propria raspundere

In zonele de ridicare kit-uri de participare, amplasate la Cabana Capra, toti concurentii vor depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la participarea la competitie, inclusiv cu privire la faptul ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Se mentioneaza expres ca este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

3.6. Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs. Echipament obligatoriu si optional

Concurentii vor participa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice din zona si in functie de data desfasurarii competitiei, precum si tinand cont de diferenta de altitudine parcursa. Se recomanda ca fiecare participant sa isi aduca haine de schimb, care vor putea fi transportate, din zona de start in zona de sosire, fie de catre insotitorii proprii, fie prin grija organizatorilor.

Numerele si kit-ul de participare vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa confirmarea platii si depunerea declaratiei pe proprie raspundere, in ziua de sambata, 14 septembrie 2019, in intervalul orar care urmeaza sa fie anuntat prin canalele de comunicare ale organizatorului (e-mail si/sau pagina facebook Transmaraton si/sau pagina web a evenimentului).

Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fataa echipamentului, deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile in permanenta.

Echipament obligatoriu:

 • incaltaminte sport
 • numar (dat de organizator)
 • haina de ploaie / vant
 • sursa de lumina – lanterna, frontala etc. ce vor fi utilizate in mod obligatoriu la intrarea in tunel
 • vesta reflectorizanta si/sau alte insemne reflectorizante/culori vizibile pentru a fi vizibili pe carosabil

Echipament optional:

 • bidon cu apa de 0,5 litri sau alta sursa de hidratare, de exemplu backpack
 • telefon mobil (salvati numerele organizatorilor in telefon, dezactivati optiunea numar privat, verificati ca telefonul este incarcat)
 • fluier
 • batoane energizante sau geluri energizante

Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

3.7. Start si limite de timp

 • Zeceton: ora 10:30, cu 2 ore limita de timp.
 • Semimaraton: ora 09:30, cu 4 ore limita de timp.
 • Treizeciton: ora 10.30, cu 6 ore limita de timp.
 • Maraton: ora 06:30, cu 8 ore limita de timp.
 • Ultramaraton: ora 6:30, cu 8 ore limita de timp.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica orele de start si timpii limita. Orice modificare in acest sens va fi comunicata participantilor in timp util.

3.8. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul, pentru toate problele, se face in ordinea in care concurentii trec linia de sosire.

Cronometrarea cursei se va face electronic pe baza unui chip primit in kitul de concurs. Nepurtarea chipului de catre un concurent duce la descalificarea acestuia. Va rugam sa plasati chipul conform instructiunilor primite de la organizatori, pentru a inlesni citirea acestuia si a evita descalificari cauzate de  erori de citire.

Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare cursa si categorie, dupa cum urmeaza:

Clasamente zeceton:

 • open: masculin si feminin

Clasamente semimaraton:

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Clasamente treizeciton:

 • open: masculin si feminin

Clasamente maraton:

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Clasamente ultramaraton:

 • open: masculin si feminin

Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale.

3.9. Arbitrii de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor supraveghea desfasurarea cursei.

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de trisare (scurtarea traseului, folosirea unui mijloc de transport etc.), concurentul va fi descalificat. Aceeasi sanctiune va fi aplicata si alergatorilor care nu respecta prevederile acestui regulament.

Sectiunea 4. Anuntarea si inmanarea premiilor

4.1. Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare dintre clasamentele mentionate.

Premiile se vor stabili in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor acorda si premii surpriza oferite de catre organizatori. Pe langa premii, castigatorii vor primi diplome si medalii.

Toti participantii care termina cursa vor primi medalii de finisher si diplome de participare. Diplomele de participare vor fi in format electronic si vor putea fi descarcate de pe site, dupa afisarea rezultatelor.

Sectiunea 5. Conditii administrative

5.1. Conditii administrative (in timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Coaching In Alergare si partenerilor sai.

Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt obligati sa se prezinte la cel mai apropiat punct al organizatorilor fie in zona de Start sau Sosire, fie la un punct de alimentare, ori se pot adresa unui arbitru/insotitor de traseu pentru a anunta organizatorii despre acest abandon.

Competitia va beneficia de prezenta a doua ambulante (una pe partea nordica si una pe partea sudica), precum si de asistenta Serviciului Salvamont, pentru zonele in care ambulanta nu ar avea acces din cauza specificului terenului.

5.2. Conditii administrative (inainte si dupa curse). Predarea si recuperarea lucrurilor personale

In preziua intrecerii sau cel mai tarziu in dimineata evenimentului pana la ora limita de 06.00 pentru toate probele, concurentul isi va pune lucrurile personale pe care doreste sa ii fie transportate de catre organizatori in partea sudica a traseului (la Cabana Capra) intr-un sac pus la dispozitie de catre organizatori sau intr-un alt bagaj personal, etichetat cu numarul sau de concurs. Participantul il va depune in locul special indicat de catre reprezentantii organizatorilor, in vederea transportarii acestuia in zona de Sosire.

La terminarea cursei, concurentul isi va putea ridica lucrurile personale de la organizatori in baza numarului de concurs. Locul de depozitare va fi permanent supravegheat.

5.2. Conditii administrative (generale)

Concurentii sunt datori pe toata durata cursei sa protejeze mediul inconjurator, fiind interzisa aruncarea de deseuri (ambalaje, lichide etc.) in alte locuri decat cele special amenajate, sub sanctiunea descalificarii persoanei respective, suplimentar fata de faptul ca aceasta va suporta rigorile legii.

In conformitate cu legislatia in vigoare, organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata in maxim 10 zile de la data evenimentului, pe site-ul www.transmaraton.org

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Pentru alte informatii, ne puteti contacta prin e-mail la contact [at] transmaraton.org
Incercam, si de cele mai multe ori reusim, sa raspundem in timp util 🙂

 

Sa ne vedem cu bine!

Aleargă pe cea mai frumoasă șosea din lume

REZERVA-TI LOCUL ACUM