Mihai Pantis va alerga cu spatele la dublu maraton

04 September 2013

Mihai Pantis, unul din alergatorii de la proba de dublu maraton a decis sa alerge 1km cu spatele in semn de solidaritate cu un alt eveniment caritabil. Mai jos aveti povestea lui:

Au ramas 2 zile pana voi lua startul in ultramaratonul de 84 de kilometri! Iata planul meu de cursa:

Prima parte a cursei o voi alerga cu corpul. Voi impinge din picioare, voi da si din coate daca este nevoie, voi lupta cu inversunare pe o urcare de 25 de kilometri. Pentru ca satisfactia de a ajunge in varf este cu atat mai mare cu cat efortul este pe masura. Cursa desigur continua, voi prinde elan, deoarece stiu ca picioarele mele ma pot duce un maraton intreg!

A doua parte va fi o procare si mai frumoasa, o voi alerga cu mintea. Voi imparti cursa in bucatele, voi admira peisajul, ma voi gandi la ceilalti colegi de cursa si cu fiecare kilometru cu care imi depasesc vechiile limite, voi stii ca linia de finish este mai aproape. Dar kilometrii ii voi numara apoi cu sutele de metri, dorinta de a renunta va fi din ce in ce mai mare. Si cum in alergarea pe distante lungi jumatatile nu sunt niciodata egale, vor mai ramane kilometri multi.

Ultima parte a cursei o voi alerga cu sufletul. Ma voi gandi pentru o clipa de unde am plecat, la toti cei care m-au sustinut si m-au ajutat sa ajung pana aici. Voi intoarce privirea, dar imi voi continua alergarea. Voi alerga asa un kilometru, cu spatele … Voi participa astfel la un eveniment caritabil (un concurs de alergare cu spatele) la care nu voi putea fi prezent fizic. Dar Emanuel, Luca si Cristian, 3 copii plini de viata care au nevoie mare de ajutor, vor simti aceasta prezenta. Timpul aproape se va opri in loc, iar dupa ce ma voi intoarce din nou, distanta care mai ramane va fi irelevanta.

Mai sunt asadar 5 zile pana voi avea ocazia sa ma redescopar si sa ma identific cu propriile valori.
Orice donatie pentru Scoala de Valori va ajuta niste tineri liceeni sa se descopere si ei, sa traiasca cu pasiune fiecare moment – cu corpul, cu mintea, cu sufletul:

http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=ae401894d4a58eab13cda1f279ec986705b047e5

Va mulumesc!