Regulament

For english version click here!

REGULAMENTUL OFICIAL de organizare si desfasurare a concursului “Transmaraton – evolved by Autonom″ (Zeceton, Semimaraton, Treizeciton, Maraton si Ultramaraton)

Sectiunea 1. Organizatorii si regulamentul oficial al competitiei

Competitia ,,Transmaraton – evolved by Autonom’’  – Zeceton, Semimaraton, Treizeciton, Maraton si Ultramaraton – (denumita in cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociatia Coaching in Alergare, in parteneriat cu Fundatia Autonom si Hospice Casa Sperantei, si are drept scop promovarea alergarii in aer liber si strangerea de fonduri pentru proiecte sociale de impact.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (numit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.transmaraton.org, urmand a fi afisat si la locul de desfasurare a Competitiei.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

Sectiunea 2. Perioada si locul de desfasurare a competitiei

2.1. DATA SI LOCUL DESFASURARII COMPETITIEI:

Competitia se va desfasura la data mentionata pe pagina principala a acestui site, pe Drumul National Transfaragarasan, intre Balea Cascada si Cabana Capra.

Pe durata concursului circulatia auto nu va fi inchisa sau restrictionata. Chiar daca Politia Rutiera si organizatorii evenimentului vor avertiza conducatorii vehiculelor cu privire la derularea competitiei si necesitatea reducerii vitezei, participantii se obliga sa alerge in afara carosabilului si sa acorde atentie (si prioritate) eventualelor vehicule, atunci cand decid sa traverseze drumul national 7C Transfagarasan.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea a III-a a prezentului Regulament.

Sectiunea 3. Mecanismul competitiei

3.1. PARTICIPANTII SI DESFASURAREA COMPETITIEI

Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si doar persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii intrecerii si s-au inscris, in limita numarului maxim de locuri disponibile, pentru una din probele competitiei pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul http://transmaraton.org. Orice exceptie va fi analizata de catre organizatori, in baza istoricului participantului si doar cu acordul parintilor si insotiti de catre unul dintre acestia.

Competitia va cuprinde 5 curse / distante distincte:

 1. Zeceton (9 kilometri)
 2. Semimaraton (22 kilometri)
 3. Treizeciton (34 kilometri)
 4. Maraton (44 kilometri)
 5. Ultramaraton (53 kilometri)

Concurentii au dreptul sa se inscrie si sa participe doar la o singura cursa din cele pe care le cuprinde competitia.

3.2. TRASEUL DE CONCURS. PUNCTE DE ALIMENTARE

 • Zeceton. Balea Lac (parcarea de langa intrarea in tunel) – Cabana Capra. Distanta: 8.5 km. Diferenta de nivel: 30 metri urcare, 543 metri coborare.
 • Semimaraton. Cabana Balea Cascada – Cabana Capra. Distanta: 21.5 km. Diferenta de nivel: 978 metri urcare, 685 metri coborare.
 • Treizeciton. Balea Lac (parcarea de langa intrarea in tunel) – Cabana Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra. Distanta: 34.5 km. Diferenta de nivel: 1.108 m urcare, 1621 m coborare.
 • Maraton. Cabana Capra – Balea Lac – Cabana Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra. Distanta: 43 km. Diferenta de nivel: 1679 metri urcare, 1679 metri coborare.
 • Ultramaraton. Cabana Capra – Punct de revitalizare P4 (“Popasul cu bunatati”) situat la 5.2 kilometri de Cabana Capra – Cabana Capra – Bala Lac – Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra. Distanta: 53.4 km. Diferenta de nivel: 2050 metri urcare, 2050 metri coborare.

Traseul va fi integral pe sosea. Pe timpul desfasurarii curselor, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Parasirea traseului de alergare stabilit poate duce la descalificarea concurentului. Data fiind periculozitatea zonei, concurentii sunt rugati in mod expres sa nu incerce scurtarea traseului sau adoptarea de trasee alternative.

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada – Cabana Capra vor fi amplasate puncte de alimentare, unde concurentii se vor putea alimenta si hidrata; localizarea acestora este:

 • P1. Cabana Balea Cascada (exclusiv pentru cursele de treizeceton, maraton si ultramaraton), la iesirea din parcarea complexului, in zona de Start a cursei de Semimaraton.
 • P2. Parcarea situata pe partea dreapta (sens de mers dinspre P1), la 5.8 kilometri de P1 (Cabana Balea Cascada) si la 6.9 kilometri de P3 (Parcare zona Balea Lac).
 • P3. Parcarea din zona Balea Lac situata pe partea dreapta (sens de mers dinspre P2) de dinaintea zonei de chioscuri, la 6.9 kilometri de P2 si la 3.6 kilometri de P4 (“Popasul cu bunatati”).
 • P4. Parcarea situata pe partea stanga (sens de mers dinspre P3), la 3.6 kilometri de P3 (Balea Lac) si 5.2 kilometri de P5 (Cabana Capra).
 • P5. Parcarea din incinta Cabanei Capra, in zona de Start / Sosire, la 5.2 kilometri de P4.

Judetul Sibiu:

P1 (Balea Cascada) <=> 5.8 km <=> P2 (parcare) <=> 6.9 km <=> P3 (Balea Lac)

Judetul Arges:

P3 (Balea Lac) <=> 3.6 km <=>P4 (“Popasul cu bunatati”) <=> 5.2 km <=> P5 (Cabana Capra)

Lista bauturilor si a alimentelor disponibile

Bauturi:

 • Isotonic
 • Apa plata

Alimente:

 • sarate (arahide, biscuiti, masline etc.)
 • dulci (ciocolata, biscuiti, napolitane, jeleuri, glucoza etc.)

3.3. INSCRIERE. PARTICIPARE LA FUNDRAISING

Inscrierea participantilor se poate face prin completarea formularul de inscriere online, disponibil pe site-ul www.transmaraton.org.

Prin completarea formularului, fiecare participant isi asuma calitatea de ambasador-fundraiser pentru una dintre cauzele partenere: Fundatia Autonom sau Hospice Casa Sperantei.

Calitatea de ambasador-fundraiser presupune, suplimentar platii taxei de participare, strangerea de fonduri/donatii pentru cauza aleasa, pana la data de 30 septembrie a anului in curs. Dupa inscriere, un reprezentant al cauzei alese va contacta fiecare participant, pentru a oferi detalii si sprijin in procesul de strangere a fondurilor.

Inscrierea ca ambasador-fundraiser se face in momentul completarii formularului de inscriere.

Din motive logistice si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat, dupa cum urmeaza: 

 • Zeceton – 50 participanti
 • Semimaraton – 50 participanti
 • Treizeciton – 30 participanti
 • Maraton – 30 participanti
 • Ultramaraton – 30 participanti

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica limita de locuri pentru fiecare dintre probe.

Competitia este deschisa tuturor sportivilor amatori, iar limita minima de varsta pentru inscrierea participantilor este de 18 ani, impliniti pana la data de cursei (inclusiv).

In cazuri exceptionale organizatorii pot aproba participarea unor persoane sub 18 ani. Persoanele in cauza vor lua legatura cu organizatorii evenimentului, care vor decide daca istoricul sportiv al minorului permite participarea la una din probele evenimentului.

Participarea unui minor va fi conditionata de prezentarea unui ceritificat medical care sa ateste faptul ca participantul minor este apt pentru efort de durata si de insotirea acestuia, pe toata durata desfasurarii evenimentului, de catre un parinte/tutore legal precum si de o declaratie pe propria raspundere, semnata de insotitor inainte de Startul competitiei.

3.4. TAXA SI KIT DE INSCRIERE. CONDITII RAMBURSARE

Taxa de participare are acelasi nivel pentru oricare dintre probele evenimentului si depinde de momentul inscrierii, respectiv:

 • 180 RON (early bird!), pentru inscriere pana la data de 15 iunie (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.
 • 240 RON, pentru inscriere pana la data de 10 august (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.
 • 280 RON, pentru inscriere pana la data de 1 septembrie (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.
 • 360 RON, pentru inscriere pana la data de 9 septembrie (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.

Taxa se achita de catre toti participantii.

Atentie! Neplata taxei de participare intr-un termen de maxim 5 (cinci) zile calendaristice de la data confirmarii inscrierii va duce la invalidarea inscrierii, pe site-ul oficial al competitiei locul de participare al neplatitorilor devenind vacant.

Taxa de participare nu se ramburseaza – va fi directionata catre cauzele partenere, sustinute in cadrul evenimentului.

Kitul de participare include numarul de concurs, chip-ul de cronometrare si cadouri din partea sponsorilor si partenerilor evenimentului.

3.5. DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE

In zonele de ridicare kit-uri de participare, amplasate la Cabana Capra, toti concurentii vor depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la participarea la competitie, inclusiv cu privire la faptul ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Se mentioneaza expres ca este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

3.6. ECHIPAMENT SI CONDITII DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS. ECHIPAMENT OBLIGATORIU SI OPTIONAL

Concurentii vor participa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice din zona si in functie de data desfasurarii competitiei, precum si tinand cont de diferenta de altitudine parcursa. Se recomanda ca fiecare participant sa isi aduca haine de schimb, care vor putea fi transportate, din zona de start in zona de sosire, fie de catre insotitorii proprii, fie prin grija organizatorilor.

Numerele si kit-ul de participare vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa confirmarea platii si depunerea declaratiei pe proprie raspundere, in ziua de sambata (pre-ziua curselor de alergare) in intervalul orar care urmeaza sa fie anuntat prin canalele de comunicare ale organizatorului (e-mail si/sau pagina facebook Transmaraton si/sau pagina web a evenimentului).

Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fata a echipamentului, deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile in permanenta.

Echipament obligatoriu:

 • incaltaminte sport
 • numar (dat de organizator)
 • haina de ploaie / vant
 • telefon mobil (participantii sunt rugati sa salveze numerele organizatorilor, sa dezactiveze optiunea numar privat si sa se asigure, inainte de start, ca acesta este incarcat la capacitate maxima)
 • vesta reflectorizanta si/sau alte insemne reflectorizante/culori vizibile pentru a fi vizibili pe carosabil

Echipament optional:

 • bidon cu apa de 0,5 litri sau alta sursa de hidratare, de exemplu centura sau rucsac de hidratare.
 • batoane energizante sau geluri energizante

Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

3.7. START SI LIMITE DE TIMP

 • Zeceton: ora 10:00, cu 2 ore limita de timp.
 • Semimaraton: ora 09:00, cu 4 ore limita de timp.
 • Treizeciton: ora 08:00, cu 6 ore limita de timp.
 • Maraton: ora 06:30, cu 8 ore limita de timp.
 • Ultramaraton: ora 6:30, cu 9 ore limita de timp.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica orele de start si timpii limita. Orice modificare in acest sens va fi comunicata participantilor in timp util.

3.8. STABILIREA REZULTATELOR

Clasamentul, pentru toate problele, se face in ordinea in care concurentii trec linia de sosire.

Cronometrarea cursei se va face electronic pe baza unui chip primit in kitul de concurs. Nepurtarea chipului de catre un concurent duce la descalificarea acestuia. Va rugam sa plasati chipul conform instructiunilor primite de la organizatori, pentru a inlesni citirea acestuia si a evita descalificari cauzate de erori de citire.

Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare cursa si categorie de varsta, dupa cum urmeaza:

Zeceton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Semimaraton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Treizeciton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Maraton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Ultramaraton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

3.9. ARBITRII DE TRASEU

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor supraveghea desfasurarea cursei.

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de trisare (scurtarea traseului, folosirea unui mijloc de transport etc.), concurentul va fi descalificat. Aceeasi sanctiune va fi aplicata si alergatorilor care nu respecta prevederile acestui regulament.

Sectiunea 4. Anuntarea si inmanarea premiilor

4.1. TITLURI SI PREMII

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare dintre clasamentele mentionate (12 premii pentru fiecare cursa, un total de 60 de premii) dupa cum urmeaza:

Zeceton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Semimaraton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Treizeciton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Maraton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Ultramaraton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

“18-34 de ani”: participantii nu au implinit, pana in ziua evenimentului,  35 de ani.

 “peste 35 de ani”: participantii au cel putin 35 de ani (inclusiv impliniti in ziua evenimentului).

Premiile se vor stabili in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor putea acorda si premii speciale / premii surpriza oferite de catre organizatori (de exemplu, pentru participantii cu rezultate deosebite in procesul de fundraising / sustinere a cauzelor).

Pe langa premii, castigatorii vor primi diplome si medalii.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale.

Toti participantii care termina cursa vor primi medalii de finisher si diplome de participare. Diplomele de participare vor fi in format electronic si vor putea fi descarcate de pe site, dupa afisarea rezultatelor.

Sectiunea 5. Conditii administrative

5.1. CONDITII ADMINISTRATIVE (IN TIMPUL CURSELOR)

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Coaching In Alergare si partenerilor sai.

Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt obligati sa se prezinte la cel mai apropiat punct al organizatorilor fie in zona de Start sau Sosire, fie la un punct de alimentare, ori se pot adresa unui arbitru/insotitor de traseu pentru a anunta organizatorii despre acest abandon.

Competitia va beneficia de asistenta medicala si ambulanta, precum si de asistenta Serviciului Salvamont, pentru zonele in care ambulanta nu ar avea acces din cauza specificului terenului.

5.2. CONDITII ADMINISTRATIVE (INAINTE SI DUPA CURSE). PREDAREA SI RECUPERAREA LUCRURILOR PERSONALE

In preziua intrecerii sau cel mai tarziu in dimineata evenimentului pana la ora limita de 06.00 pentru toate probele, concurentul isi va pune lucrurile personale pe care doreste sa ii fie transportate de catre organizatori in partea sudica a traseului (la Cabana Capra) intr-un sac pus la dispozitie de catre organizatori sau intr-un alt bagaj personal, etichetat cu numarul sau de concurs. Participantul il va depune in locul special indicat de catre reprezentantii organizatorilor, in vederea transportarii acestuia in zona de Sosire.

La terminarea cursei, concurentul isi va putea ridica lucrurile personale de la organizatori in baza numarului de concurs. Locul de depozitare va fi permanent supravegheat.

5.3. CONDITII ADMINISTRATIVE (GENERALE)

Concurentii sunt datori pe toata durata cursei sa protejeze mediul inconjurator, fiind interzisa aruncarea de deseuri (ambalaje, lichide etc.) in alte locuri decat cele special amenajate, sub sanctiunea descalificarii persoanei respective, suplimentar fata de faptul ca aceasta va suporta rigorile legii.

In conformitate cu legislatia in vigoare, organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata in maxim 10 zile de la data evenimentului, pe site-ul www.transmaraton.org.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Pentru alte informatii, ne puteti contacta prin e-mail la contact [at] transmaraton.org
Incercam, si de cele mai multe ori reusim, sa raspundem in timp util.

Sa ne vedem cu bine!

Aleargă pe cea mai frumoasă șosea din lume

REZERVA-TI LOCUL ACUM