Regulament

For english version click here!

REGULAMENTUL OFICIAL de organizare si desfasurare a concursului “Transmaraton, 2020″(Zeceton, Semimaraton, Treizeciton, Maraton si Ultramaraton) – 13 septembrie 2020, Transfagarasan

Sectiunea 1. Organizatorii si regulamentul oficial al competitiei

Competitia ,,Transmaraton’’  – Zeceton, Semimaraton, Treizeciton, Maraton si Ultramaraton – (denumita in cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Asociatia Coaching in Alergare, in parteneriat cu Asociatia Padurea Copiilor si Hospice Casa Sperantei, si are drept scop promovarea alergarii in aer liber si strangerea de fonduri pentru proiecte sociale de impact.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (numit in continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.transmaraton.org, urmand a fi afisat si la locul de desfasurare a Competitiei.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori.

Sectiunea 2. Perioada si locul de desfasurare a competitiei

2.1. DATA SI LOCUL DESFASURARII COMPETITIEI:

Competitia se va desfasura duminica, 13 septembrie 2020, pe Drumul National Transfaragarasan, intre Balea Cascada si Cabana Capra.

Pe durata concursului circulatia auto nu va fi inchisa sau restrictionata. Chiar daca Politia Rutiera si organizatorii evenimentului vor avertiza conducatorii vehiculelor cu privire la derularea competitiei si necesitatea reducerii vitezei, participantii se obliga sa alerge in afara carosabilului si sa acorde atentie (si prioritate) eventualelor vehicule, atunci cand decid sa traverseze drumul national 7C Transfagarasan.

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea a III-a a prezentului Regulament.

Sectiunea 3. Mecanismul competitiei

3.1. PARTICIPANTII SI DESFASURAREA COMPETITIEI

Aceasta competitie se adreseaza sportivilor amatori si doar persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii intrecerii si s-au inscris, in limita numarului maxim de locuri disponibile, pentru una din probele competitiei pe pagina de “Inscriere” de pe site-ul http://transmaraton.org. Orice exceptie va fi analizata de catre organizatori, in baza istoricului participantului si doar cu acordul parintilor si insotiti de catre unul dintre acestia.

Competitia va cuprinde 5 curse / distante distincte:

 1. Zeceton(8.5 kilometri)
 2. Semimaraton(21.5 kilometri)
 3. Treizeciton(34.5 kilometri)
 4. Maraton(43 kilometri)
 5. Ultramaraton(53.4 kilometri)

Concurentii au dreptul sa se inscrie si sa participe doar la o singura cursa din cele pe care le cuprinde competitia.

3.2. TRASEUL DE CONCURS. PUNCTE DE ALIMENTARE

 • Zeceton. Balea Lac (parcarea de langa intrarea in tunel) – Cabana Capra. Distanta: 8.5 km. Diferenta de nivel: 30 metri urcare, 543 metri coborare.
 • Semimaraton. Cabana Balea Cascada – Cabana Capra. Distanta: 21.5 km. Diferenta de nivel: 978 metri urcare, 685 metri coborare.
 • Treizeciton. Balea Lac (parcarea de langa intrarea in tunel) – Cabana Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra. Distanta: 34.5 km. Diferenta de nivel: 1.108 m urcare, 1621 m coborare.
 • Maraton. Cabana Capra – Balea Lac – Cabana Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra. Distanta: 43 km. Diferenta de nivel: 1679 metri urcare, 1679 metri coborare.
 • Ultramaraton. Cabana Capra – Punct de revitalizare P4 (“Popasul cu bunatati”) situat la 5.2 kilometri de Cabana Capra – Cabana Capra – Bala Lac – Balea Cascada – Balea Lac – Cabana Capra. Distanta: 53.4 km. Diferenta de nivel: 2050 metri urcare, 2050 metri coborare.

Traseul va fi integral pe sosea. Pe timpul desfasurarii curselor, participantii nu pot parasi traseul de alergare si nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative. Parasirea traseului de alergare stabilit poate duce la descalificarea concurentului. Data fiind periculozitatea zonei, concurentii sunt rugati in mod expres sa nu incerce scurtarea traseului sau adoptarea de trasee alternative.

In timpul curselor, pe tronsonul Cabana Balea Cascada – Cabana Capra vor fi amplasate puncte de alimentare, unde concurentii se vor putea alimenta si hidrata; localizarea acestora este:

 • P1. Cabana Balea Cascada (exclusiv pentru cursele de treizeceton, maraton si ultramaraton), la iesirea din parcarea complexului, in zona de Start a cursei de Semimaraton.
 • P2. Parcarea situata pe partea dreapta (sens de mers dinspre P1), la 5.8 kilometri de P1 (Cabana Balea Cascada) si la 6.9 kilometri de P3 (Parcare zona Balea Lac).
 • P3. Parcarea din zona Balea Lac situata pe partea dreapta (sens de mers dinspre P2) de dinaintea zonei de chioscuri, la 6.9 kilometri de P2 si la 3.6 kilometri de P4 (“Popasul cu bunatati”).
 • P4. Parcarea situata pe partea stanga (sens de mers dinspre P3), la 3.6 kilometri de P3 (Balea Lac) si 5.2 kilometri de P5 (Cabana Capra).
 • P5. Parcarea din incinta Cabanei Capra, in zona de Start / Sosire, la 5.2 kilometri de P4.

Judetul Sibiu:

P1 (Balea Cascada) <=> 5.8 km <=> P2 (parcare) <=> 6.9 km <=> P3 (Balea Lac)

Judetul Arges:

P3 (Balea Lac) <=> 3.6 km <=>P4 (“Popasul cu bunatati”) <=> 5.2 km <=> P5 (Cabana Capra)

Lista bauturilor si a alimentelor disponibile

Bauturi:

 • Isotonic (Isostar)
 • Apa plata (Perla Moldovei)
 • (la finalul cursei) Recovery Shake (Isostar)

Alimente:

 • sarate (arahide, biscuiti, masline etc.)
 • dulci (ciocolata, biscuiti, napolitane, jeleuri, rahat, glucoza etc.)

3.3. INSCRIERE. PARTICIPARE LA FUNDRAISING

Inscrierea participantilor se poate face prin completarea formularul de inscriere online, disponibil pe site-ul www.transmaraton.org.

Prin completarea formularului, fiecare participant isi asuma calitatea de ambasador-fundraiser pentru una din cele doua cauze partenere: Padurea Copiilor sau Hospice Casa Sperantei.

Calitatea de ambasador-fundraiser presupune, suplimentar platii taxei de participare, strangerea de fonduri/donatii pentru cauza aleasa, pana la data de 30 septembrie 2020. Dupa inscriere, un reprezentant al cauzei alese va contacta fiecare participant, pentru a oferi detalii si sprijin in procesul de strangere a fondurilor.

Inscrierea ca ambasador-fundraiser se face in momentul completarii formularului de inscriere.

Din motive logistice si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat, dupa cum urmeaza: 

 • Zeceton – 50 participanti
 • Semimaraton – 50 participanti
 • Treizeciton – 20 participanti
 • Maraton – 30 participanti
 • Ultramaraton – 30 participanti

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica limita de locuri pentru fiecare dintre probe.

Participantii care au obtinut la editia precedenta locul 1 (Open Masculin si Open Feminin), la oricare dintre probe, au loc asigurat peste numarul limita si isi pot alege proba la care doresc sa participe, cu respectarea celorlalte conditii de participare mentionate in prezentul regulament.

Competitia este deschisa tuturor sportivilor amatori, iar limita minima de varsta pentru inscrierea participantilor este de 18 ani, impliniti pana la data de cursei (inclusiv).

In cazuri exceptionale organizatorii pot aproba participarea unor persoane sub 18 ani. Persoanele in cauza vor lua legatura cu organizatorii evenimentului, care vor decide daca istoricul sportiv al minorului permite participarea la una din probele evenimentului.

Participarea unui minor va fi conditionata de prezentarea unui ceritificat medical care sa ateste faptul ca participantul minor este apt pentru efort de durata si de insotirea acestuia, pe toata durata desfasurarii evenimentului, de catre un parinte/tutore legal precum si de o declaratie pe propria raspundere, semnata de insotitor inainte de Startul competitiei.

3.4. TAXA SI KIT DE INSCRIERE. CONDITII RAMBURSARE

Taxa de participare are acelasi nivel pentru oricare dintre probele evenimentului si depinde de momentul inscrierii, respectiv:

 • 250 de RON, pentru inscriere pana la data de 12 august 2020 (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.
 • 280 de RON, pentru inscriere pana la data de 30 august 2020 (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.
 • 310 RON, pentru inscriere pana la data de 10 septembrie 2020 (inclusiv) – in limita locurilor disponibile.

Taxa se achita de catre toti participantii.

Atentie! Neplata taxei de participare intr-un termen de maxim 5 (cinci) zile calendaristice de la data confirmarii inscrierii va duce la invalidarea inscrierii, pe site-ul oficial al competitiei locul de participare al neplatitorilor devenind vacant.

Taxa de participare se poate rambursa in baza unei cereri trimise catre organizatori, dupa cum urmeaza:

 • 90%din taxa, daca cererea este trimisa pana la data de 13 iulie 2020 (inclusiv).
 • 70%din taxa, daca cererea este trimisa pana la data de 13 august 2020 (inclusiv)
 • dupa data de 13 august 2019 (inclusiv), taxa de participare nu se va mai rambursa si nici nu se va putea reporta pentru editiile urmatoare.

Cererea de rambursare se va transmite prin email catre adresa de contact a organizatorilor, disponibila in sectiunea “Contact” a paginii web a evenimentului si trebuie sa contina urmatoarele elemente:

 • Nume/Prenume
 • Adresa de e-mail folosita in formularul de inscriere
 • Numarul de telefon
 • Proba la care este inscris participantul
 • Suma care a fost achitata
 • Contul bancar in care se doreste rambursarea

Kitul de participare include numarul de concurs, chip-ul de cronometrare si cadouri din partea sponsorilor si partenerilor evenimentului.

3.5. DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE

In zonele de ridicare kit-uri de participare, amplasate la Cabana Capra, toti concurentii vor depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la participarea la competitie, inclusiv cu privire la faptul ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Se mentioneaza expres ca este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice/droguri sau care se află sub influenţa acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a derularii evenimentului.

Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.

3.6. ECHIPAMENT SI CONDITII DE CONCURS. NUMERE DE CONCURS. ECHIPAMENT OBLIGATORIU SI OPTIONAL

Concurentii vor participa la competitie cu propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice din zona si in functie de data desfasurarii competitiei, precum si tinand cont de diferenta de altitudine parcursa. Se recomanda ca fiecare participant sa isi aduca haine de schimb, care vor putea fi transportate, din zona de start in zona de sosire, fie de catre insotitorii proprii, fie prin grija organizatorilor.

Numerele si kit-ul de participare vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa confirmarea platii si depunerea declaratiei pe proprie raspundere, in ziua de sambata, 12 septembrie 2020, in intervalul orar care urmeaza sa fie anuntat prin canalele de comunicare ale organizatorului (e-mail si/sau pagina facebook Transmaraton si/sau pagina web a evenimentului).

Numerele de concurs se vor atasa pe partea din fataa echipamentului, deasupra imbracamintii de alergare a fiecarui concurent, astfel incat sa fie vizibile in permanenta.

Echipament obligatoriu:

 • incaltaminte sport
 • numar (dat de organizator)
 • haina de ploaie / vant
 • telefon mobil (participantii sunt rugati sa salveze numerele organizatorilor, sa dezactiveze optiunea numar privat si sa se asigure, inainte de start, ca acesta este incarcat la capacitate maxima)
 • sursa de lumina – lanterna, frontala, lanterna telefonului etc. ce va fi utilizata in mod obligatoriu la intrarea in tunel
 • vesta reflectorizanta si/sau alte insemne reflectorizante/culori vizibile pentru a fi vizibili pe carosabil

Echipament optional:

 • bidon cu apa de 0,5 litri sau alta sursa de hidratare, de exemplu rucsac de hidratare.
 • batoane energizante sau geluri energizante

Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

3.7. START SI LIMITE DE TIMP

 • Zeceton: ora 10:00, cu 2 ore limita de timp.
 • Semimaraton: ora 09:00, cu 4 ore limita de timp.
 • Treizeciton: ora 08:00, cu 6 ore limita de timp.
 • Maraton: ora 06:30, cu 8 ore limita de timp.
 • Ultramaraton: ora 6:30, cu 9 ore limita de timp.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica orele de start si timpii limita. Orice modificare in acest sens va fi comunicata participantilor in timp util.

3.8. STABILIREA REZULTATELOR

Clasamentul, pentru toate problele, se face in ordinea in care concurentii trec linia de sosire.

Cronometrarea cursei se va face electronic pe baza unui chip primit in kitul de concurs. Nepurtarea chipului de catre un concurent duce la descalificarea acestuia. Va rugam sa plasati chipul conform instructiunilor primite de la organizatori, pentru a inlesni citirea acestuia si a evita descalificari cauzate de  erori de citire.

Se vor intocmi clasamente separate pentru fiecare cursa si categorie de varsta, dupa cum urmeaza:

Zeceton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Semimaraton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Treizeciton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Maraton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

Ultramaraton

 • masculin: 18-34 ani
 • masculin: peste 35 ani
 • feminin: 18-34 ani
 • feminin: peste 35 ani

3.9. ARBITRII DE TRASEU

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati comisari de cursa (arbitri de traseu) care vor supraveghea desfasurarea cursei.

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de trisare (scurtarea traseului, folosirea unui mijloc de transport etc.), concurentul va fi descalificat. Aceeasi sanctiune va fi aplicata si alergatorilor care nu respecta prevederile acestui regulament.

Sectiunea 4. Anuntarea si inmanarea premiilor

4.1. TITLURI SI PREMII

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare dintre clasamentele mentionate (12 premii pentru fiecare cursa, un total de 60 de premii) dupa cum urmeaza:

Zeceton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Semimaraton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Treizeciton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Maraton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Ultramaraton

 • masculin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • masculin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: 18-34 ani, locul 1, locul 2, locul 3.
 • feminin: peste 35 ani, locul 1, locul 2, locul 3

Premiile se vor stabili in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect. Se vor putea acorda si premii speciale / premii surpriza oferite de catre organizatori (de exemplu, pentru participantii cu rezultate deosebite in procesul de fundraising / sustinere a cauzelor).

Pe langa premii, castigatorii vor primi diplome si medalii.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si premii speciale

Toti participantii care termina cursa vor primi medalii de finisher si diplome de participare. Diplomele de participare vor fi in format electronic si vor putea fi descarcate de pe site, dupa afisarea rezultatelor.

Sectiunea 5. Conditii administrative

5.1. CONDITII ADMINISTRATIVE (IN TIMPUL CURSELOR)

Organizarea evenimentului revine Asociatiei Coaching In Alergare si partenerilor sai.

Participantii care renunta la cursa pe parcursul alergarii sunt obligati sa se prezinte la cel mai apropiat punct al organizatorilor fie in zona de Start sau Sosire, fie la un punct de alimentare, ori se pot adresa unui arbitru/insotitor de traseu pentru a anunta organizatorii despre acest abandon.

Competitia va beneficia de asistenta medicala si ambulanta, precum si de asistenta Serviciului Salvamont, pentru zonele in care ambulanta nu ar avea acces din cauza specificului terenului.

5.2. CONDITII ADMINISTRATIVE (INAINTE SI DUPA CURSE). PREDAREA SI RECUPERAREA LUCRURILOR PERSONALE

In preziua intrecerii sau cel mai tarziu in dimineata evenimentului pana la ora limita de 06.00 pentru toate probele, concurentul isi va pune lucrurile personale pe care doreste sa ii fie transportate de catre organizatori in partea sudica a traseului (la Cabana Capra) intr-un sac pus la dispozitie de catre organizatori sau intr-un alt bagaj personal, etichetat cu numarul sau de concurs. Participantul il va depune in locul special indicat de catre reprezentantii organizatorilor, in vederea transportarii acestuia in zona de Sosire.

La terminarea cursei, concurentul isi va putea ridica lucrurile personale de la organizatori in baza numarului de concurs. Locul de depozitare va fi permanent supravegheat.

5.3. CONDITII ADMINISTRATIVE (GENERALE)

Concurentii sunt datori pe toata durata cursei sa protejeze mediul inconjurator, fiind interzisa aruncarea de deseuri (ambalaje, lichide etc.) in alte locuri decat cele special amenajate, sub sanctiunea descalificarii persoanei respective, suplimentar fata de faptul ca aceasta va suporta rigorile legii.

In conformitate cu legislatia in vigoare, organizatorii vor face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata in maxim 10 zile de la data evenimentului, pe site-ul www.transmaraton.org.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Sectiunea 6. Masuri de prevenire a raspandirii COVID-19

Ca urmare a Ordinului nr. 667/1.236/2020 privind conditiile necesar a fi respectate in vederea practicarii sporturilor individuale in aer liber, toti participatii (organizatori, voluntari, alergatori, insotitori, etc.) vor respecta urmatoarele masuri:

1. Deplasarea catre si de la locul de desfasurare a evenimentului se va face respectand toate masurile de protectie dispuse de autoritati.

2. Distribuirea kiturilor de participare sa va face la locul evenimentului, in aer liber.

3. Membrii echipei de organizare a evenimentului poarta masti si manusi de protectie. De asemenea, este necesar si obligatoriu ca si participantii sa poarte masti de protectie la ridicarea kiturilor si in tot timpul petrecut in zona de start/finish. in cazul consumarii de alimente/bauturi, participantul se distanteaza de ceilalti participanti la minim 2 metri.

4. Pentru ca la data primirii lor de catre concurenti sa fie minimizat riscul epidemiologic, toate produsele din pachetele de concurs sunt lasate in pachet un timp mai mare decat durata de viata a virusului.

5. Sedinta tehnica, cu prezentarea traseelor, regulilor de concurs si masurilor speciale de protectie, va fi organziata si distribuita exclusiv online.

6. Sedinta comuna de incalzire nu va avea loc de aceasta data, participantii fiind indemnati sa se pregateasca individual pentru start. Pe tot parcursul incalzirii participantii la activitatea sportiva se asigura ca respecta distanta de siguranta de cel putin 2 metri fata de celelalte persoane.

7. Fiecare participant pastreaza distanta de 2 metri si in timpul sedintei tehnice, a premierii sau a oricarei alte activitati din zona start/finish, pina plecarea in cursa si imediat dupa sosirea din aceasta.

8. Participa la organizarea si desfasurarea competitiilor doar persoanele a caror prezenta este necesara, pentru a limita pe cat posibil numarul celor care sunt expusi unui potential risc de infectare. In acest sens, rugam participantii sa nu aduca sustinatori la locul evenimentului.

9. Inainte de participarea la curse sportivii trec prin triajul epidemiologic parcurs in 2 etape: prezinta sau semneaza declaratia pe propria raspundere referitoare la istoricul medical recent, iar la fata locului le va fi masurata temperatura prin termoscanare. Prevederile legale in vigoare la aceasta data interzic accesul si participarea la activitati persoanelor a caror temperatura depaseste 37,3 °C.
in cazul inregistrarii unei temperaturi peste 37,3 °C, aceasta se raporteaza catre medicul coordonator al competitiei in vederea izolarii cazului suspect, cu anuntarea imediata a directiei de sanatate publica si a celorlalte autoritati competente.

10. Toti cei prezenti – competitori, antrenori, organizatori (membrii echipei, voluntari), personal auxiliar, reprezentanti ai presei, etc. – trec prin cele doua faze ale triajului epidemiologic si sunt notati intr-o lista nominala, pentru a facilita o eventuala ancheta epidemiologica.

11. Intreg personalul implicat in organizarea evenimentului poarta masti de protectie si manusi in timpul exercitarii atributiilor desemnate.

12. Asiguram pentru toti participantii dispensoare de igienizare a mainilor cu produse biocide avizate/ autorizate la intrarea in spatiul destinat evenimentului, in punctele de alimentare/hidratare, in zona de start/finish, in zona de ridicare kit-uri.

13. Fiecare participant primeste in kitul de concurs masca de protectia si batiste de unica folosinta.

14. Startul concursului se da in valuri de cate 10 persoane, cu 5-10 secunde distanta intre fiecare 2 valuri consecutive. La start, participantii din fiecare val vor pastra o distanta fizica de minim 2 metri.

15. Dupa trecerea liniei de finish, voluntarii evenimentului (care poarta masti si manusi de protectie), inmaneaza alergatorilor masti si le ofera medaliile de finisheri.

16. Festivitatea de premiere se desfasoara cu respectarea distantei recomandate intre toti cei prezenti si amenajam podiumul astfel incat distanta fizica sa fie respectata si intre ocupantii acestuia.

17. Daca situatia o impune, pentru o eficientizare a masurilor de distantare fizica, prezentarea castigatorilor si felicitarile au loc online, la scurt timp dupa concurs.

18. La punctele de alimentare / hidratare de pe traseu si de la sosire, voluntarii poarta masti si manusi de protectie.

19. in tot spatiul evenimentului fiecare participant poarta masca si pastreaza distanta fizica fata de ceilalti participanti, fata de voluntari si organizatori.

20. Apa de la punctele de hidratare este oferita in pet-uri sigilate, cate unul pentru fiecare participant. Alimentele pe care le oferim la punctele de pe traseu sunt ambalate si oferite individual.

21. La toate punctele de alimentare / hidratare de pe traseu, precum si la centrul de concurs, punem la dispozitia participantilor si membrilor echipei de organizare dezinfectanti si containere pentru deseuri (masti si manusi folosite, etc).

22. Conform legilor in vigoare la data redactarii prezentului set de masuri, prezenta spectatorilor in zona de concurs nu este permisa.

23. In punctele de alimentare delimitam o zona de aproximativ 30 de metri in jurul standului, zona in care este interzisa aruncarea ambalajelor, eliminarea salivei si clatirea cu apa a oricarei parti din corp.

24. Afisam la loc vizibil, in toate spatiile folosite de participanti, postere informative privind regulile de igiena a mainilor, igiena respiratorie, practicarea responsabilitatii sociale prin distantarea fizica si monitorizarea propriei stari de sanatate.

25. Asiguram in grupul sanitar dispenserelor cu sapun, dispensere cu dezinfectant si prosoape igienice de unica folosinta (din hartie), precum si dezinfectia periodica a grupurilor sanitare cu produse biocide avizate/autorizate.

26. Este obligatoriu ca participantii sa respecte regulile de igiena: folosirea batistei de unica folosinta in caz de tuse sau stranut si evitarea contactului fizic (strangeri de mana, imbratisari) si a schimbului de echipament sportiv, sapun, sticle cu apa si alte articole personale cu ceilalti participanti.

27. Pe traseu, in cazul depasirilor, concurentul care vine din spate anunta verbal pe ce parte doreste sa depaseasca iar concurentul din fata va permite aceasta, ambii avand obligatia de a contribui la pastrarea distantei fizice, conform normelor legale.
Alergatorii realizeaza rapid depasirile, cu respectarea maximului de distanta posibila; in toate celelalte situatii, vor mentine o distanta de minim 2 metri fata de ceilalti participanti.

28. Participantii se obliga sa dezinfecteze hainele (echipamentul purtat in cadrul evenimentului) de indata ce ajung acasa. Recomandam ca participantii sa detina un schimb de haine (cel putin tricoul), astfel incat hainele purtate in cadrul evenimentului sportiv sa fie date jos cat mai repede. Hainele purtate sunt depozitate intr-o punga inchisa (sac de gunoi), disponibila in zona de start / finish, iar dupa schimbarea hainelor participantul se dezinfecteaza pe maini.

29. Procedura in eventualitatea depistarii unui caz suspect de COVID-19
Organizatorul amenajeaza un spatiu de izolare pentru cel putin o persoana cu simptomatologie COVID-19, care sa fie bine ventilata, sa nu comunice cu alte incinte sau spatii definite; utilitatea este aceea de a izola de persoanele prezente la competitie orice persoana care prezinta simptome pana la un consult de specialitate/testare/evacuare. Responsabilul sanitar anunta imediat eventualul caz suspect catre personalul medical aflat la locul competitiei si informeaza obligatoriu directia de sanatate publica locala si serviciul de urgente 112. Aceasta incapere este folosita doar pentru o astfel de situatie.

30. Proceduri in eventualitatea aparitiei unui focar de infectie pe perioada competitiei
Organizatorii competitiei intrerup competitia in cazul in care descopera cel putin un caz de infectie, pana la finalizarea anchetei epidemiologice.

31. Participantii care nu respecta masurile prezentate mai sus si/sau utilizeaza limbaj inadecvat, ironic s.a.m.d. fata de ceilalti participanti la eveniment vor fi descalificati.

Pentru alte informatii, ne puteti contacta prin e-mail la contact [at] transmaraton.org
Incercam, si de cele mai multe ori reusim, sa raspundem in timp util.

Sa ne vedem cu bine!

Aleargă pe cea mai frumoasă șosea din lume

REZERVA-TI LOCUL ACUM