Sfaturi de la cei mai activi fundraiseri – editia 2014

Fiind la editia cu numarul trei, cu multi fundraiseri care au bifat toate editiile se vede si in rezultatele lor de strangere de fonduri. Desi mai sunt 45 de zile pana la eveniment, avem deja patru fundraiseri care au trecut de 3000 de ron. Per total, participantii editiei 2014 au reusit deja depasirea ‚bornei’ de 40.000 RON, iar pana la eveniment suntem increzatori in atingerea obiectivului din acest an – un total de 200.000 RON. I-am invitat pe top fundraisers sa ne impartaseasca ‚secretul’ lor…

Marius Negrea


La mine este a doua oara. M-am folosit de asta, alegand aceeasi cauza, fixand acelasi target si creand aceeasi poveste (“99 de oameni care sa dea cate 50 si unul care sa doneze 51”). Am incercat sa creez un reflex – cred ca oamenilor le e mai usor sa repete lucruri deja facute sau sa reactioneze la cele deja cunoscute.

Nu stiu, insa, daca a contat asta sau nu. Lucrurile merg bine, in momentul asta – 31 iulie – am trecut de 60% din suma, chiar daca eu sunt mai putin activi pe tema asta decat anul trecut. (Facebookul este principalul canal; mai pomenesc ici si colo de campanie si Transmaraton, dar tot Facebookul este mai usor de folosit si da rezultate mai bune).

Nu pot pune degetul pe un motiv sau mai multe pentru decizia oamenilor de a dona pentru Hospice prin intermediul paginii mele, dar cred ca sunt valabile raspunsurile primite de la donatorii din campania de anul trecut.

Pentru cei mai multi brandul Hospice (increderea pe care o inspira, imaginea publica pe care o au etc.) este principalul trigger, eu fiind doar un mesager prin care ei afla ca pot ajuta. Foarte putini, in general prieteni apropiati care nu au auzit de Hospice, spun “eu am incredere in tine si-n alegerile tale, daca zici sa donez, donez cu bucurie”.

La fel, nu pot spune “asta n-a mers”… N-am incercat nimic care sa nu mearga. Ba chiar m-am trezit ca un post de FB scris cam intr-o doara a provocat o discutie destul de aprinsa si niste reactii foarte consistente in pagina de donatii…

Il puteti sustine in continuare pe Marius Negrea, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=2c00d8880f55656141fd1c23b095505f57b02a37


Bogdan Vlad

Bogdan Vlad

Pentru mine e prima data cand fac fundraising.

A functionat faptul ca am inceput devreme (probabil primul) si am reusit sa aloc din cand in cand ceva timp. Am fost la un eveniment al Scolii de Valori la Liceul Lazar. Cel mai bun sfat, pe care l-am primit de la Oana a fost sa trimit mesaje sau sa discut individual cu oamenii si sa incerc sa personalizez mesajul, discutia. De asemenea, faptul ca am participat la eveniment m-a facut sa “simt” cauza pe care o sustin si sa ma atasez de ea. Si sa pot povesti mai departe, mai concret despre ce e vorba, cum m-am simtit printre adolescenti etc
A mai functionat faptul ca am acceptat cash, facand ulterior plata cu cardul meu.

Nu cred ca au functionat postarile pe facebook la modul general asa, catre toata lumea.

Il puteti sustine in continuare pe Bogdan Vlad, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=6fb1e0787b907caab63824faa1dce0c3bc754f36


Marian Vasile


Nu este prima data cand fac fundraising insa tot Transmaraton m-a impins catre aceasta, anul trecut. Nu am o strategie foarte bine gandita, recunosc,. Ma bazez foarte mult pe prietenii si colegii mei pe care ii stresez din plin prin mesaje pe Facebook dar si prin e-mailuri. Nu am absolut nicio problema in a le cere direct si fara echivoc sa doneze bani pentru cauza aleasa de mine iar daca spun “da” atunci nu mai au scapare 🙂

Cred ca fata de anul trecut insa lumea pare ceva mai receptiva fata de idea de a dona (cel putin pentru mine). Ce am facut anul acesta diferit a fost sa explic ceva mai mult ce sta in spatele Scolii de Valori, ce fac ei frumos si cum poate fiecare dintre noi sa faca diferenta.

In plus incet-incet am pornit o mica competitie cu Marius “Sam” Negrea care imi este de altfel prieten drag. Ne “impingem” prietenii sa doneze pentru a trece in fata celuilalt in topul donatiilor. E fun, si privind aceasta competitie cu mult umor ajuta!

Cam atat. Secrete si formule miraculoase nu am 🙂

Il puteti sustine in continuare pe Marian Vasile, donand pe acest link:
http://transmaraton.org/ro/competitors/view?hash=7b068095552642e9f795398ccd65de451521d38a