“Transmaraton este prima cursa de alergare oficiala din viata mea. Alerg pentru HOSPICE: pentru generozitatea, omenia si discretia cu care sunt ingrijiti cei care au mai ramas doar cu speranta.
Parintii mei au pierdut lupta cu cancerul. A fost o lupta grea, nedreapta, dureroasa pentru care nu poti sa fii pregatit niciodata. Si acum, dupa multi ani, mi-e greu sa vorbesc despre asta dar nu mi-am pierdut speranta ca aceasta boala urata poate fi invinsa. II inteleg pe cei care trec prin aceasta experienta, pot sa le ofer umarul meu, stiu sa-i ascult, ii inteleg cu toata fiinta mea, iar acum alerg pentru ei si vreau ajut sa strangem niste bani pentru ingrijirea pacientilor.
De aceea m-am inscris la Ultramaraton 50K. Poate sa para o cursa grea pentru un incepator dar cu siguranta nu poate sa fie nici pe departe la fel de greu ca lupta cu boala.
Nu mi-am propus o cursa eroica, ma antrenez cu perseverenta si seriozitate. Mi-am pus un obiectiv ambitios pentru de a-mi infrunta fricile, pentru a-mi testa limitele, pentru a fi un exemplu pozitiv pentru copiii mei, pentru a sprijini o cauza umanitara. Vreau sa fie o celebrare a vietii, a resurselor care stau in noi si de care nu suntem constienti.”
Asa s-a prezentat Diana pe pagian de fundraising a Transmaratonului. I-am luat un scurt interviu, dornici sa aflam cum a reusit sa stranga cea mai mare suma din aceasta editie precum si unele sfaturi pentru ceilalti fundraiseri:
Transmaraton: De ce Trans si mai ales de ce ultra?
Diana: M-am inscris la Ultra – pentru ca este un obiectiv ambitios – stiu ca va fi o cursa grea dar nu poate sa fie nici pe departe la fel de grea ca lupta cu boala pacientilor Hospice. Din pacate am trecut alaturi de parintii mei prin suferinta si lupta lor cu cancerul. Nu mi-am propus o cursa eroica, Ma antrenez cu perseverenta si seriozitate. Mi-am pus un obiectiv ambitios pentru de a-mi infrunta fricile, pentru a-mi testa limitele, pentru a fi un exemplu pozitiv pentru copiii mei, pentru a sprijini o cauza umanitara. Vreau sa fie o celebrare a vietii, a resurselor care stau in noi si de care nu suntem constienti.
Transmaraton: Ce inseamna fundraisingul ptr tine?
Fundraisingul, din punctul meu de vedere, este o datorie civica a celor care pot sa faca ceva pentru o cauza in care cred cu toata taria. Fiecare om are o nevoie fundamentala de a oferi, de a se implica, de a fi generos. Nu fiecare om isi gaseste cauza pe care s-o sprijine. Si atunci fundraiserul le aduce in atentie celorlalti o cauza care sa-i convinga ca merita sprijin.
Transmaraton: Cum ai reusit sa strangi suma de 3800 lei? Ce sfaturi ai pentru ceilalti fundraiseri?
Mi-am propus un obiectiv sportiv ambitios 50K si un target de donatii la fel de ambitios : 5,000 lei. Am apelat la prietenii mei care vor si pot sa ajute vorbindu-le personal, deschis, transparent. Nu sunt un fundraiser experimentat. Stiu ca asta e chiar o meserie. Dar, pentru o cauza in care cred, stiu ca pot vorbi convingator si pot ajunge la cei care nu stiau despre Hospice Casa Sperantei inca.
Multumim frumos si ne vedem la START!